Aksaray
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Şehrin 50 Yıllık Altyapı Sorununa Neşter Vuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehrin 50 Yıllık Altyapı Sorununa Neşter Vuruldu

Aksaray Belediyesi ekipleri, son yıllarda hayata geçirdiği altyapı çalışmaları ile şehrin 50 yıllık altyapı ihtiyaçlarını karşılayabilecek çözümler ürettiler.

Vatandaşlara kaliteli ve konforlu belediyecilik hizmetleri verilebilmesi için Aksaray Belediyesi ekiplerince asbest boru değişiminden kanalizasyon hatlarının yenilenmesine, yağmur suyu, şebeke hattından ve yeni içme suyu şebeke hatlarına kadar birçok çalışma gerçekleştirildi.

Şehirde aşırı yağışlardan kaynaklı oluşabilecek su birikintilerinin sel ve taşkınların önüne geçilebilmesi amacı ile yağmur suyu şebeke hattı çalışmalarına hız veriliyor. Yağmur suyu şebeke hattı çalışmaları kapsamında 48 mahallede ve ana arterlerde toplam 33 kilometre yeni hat oluşturuldu.

Kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ve eksiklerin giderilmesine yönelik çalışmalar kapsamında ise 174 kilometrelik kanalizasyon hattının yapımı gerçekleştirildi. Vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti verilmesi amacı ile şehir genelindeki içme suyu şebeke hatlarını yenileyen asbest boruları yeni nesil borularla değiştiren Belediye ekipleri içme suyu konusundaki hassasiyetli çalışmalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda 89 kilometrelik asbest boru hattı iptal edilerek yerine polietilen boru nakli yapıldı. Ayrıca 238 kilometrelik içme suyu şebeke hattı da Belediye ekiplerince hizmete alındı.

‘’KALİTELİ ALTYAPI MODERN KENT KİMLİĞİ İÇİN BİR GEREKLİLİKTİR’’

Görev süreci boyunca yapılan altyapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kaliteli altyapı modern kent kimliği için bir gereklilik olduğunun vurgusunu yaptı. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Genel anlamda altyapı yatırımları, özel anlamda kentsel teknik altyapı yatırımlarından olan (su, kanalizasyon, gaz, elektrik, telefon, yol, asfalt, kaldırım, üstgeçit, köprü gibi) kamusal hizmetler yerleşme koşullarının düzeltilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacına hizmet ettiği kadar, ekonomik verimliliğin artması ve yerel kalkınmanın sağlanmasında da belirleyici temel kamusal hizmetlerdir.

Bizde bu anlayışla altyapı eksiğini tüm birim müdürleri ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde gerçekleştiriyoruz. Altyapıda başarımızın sırrının da bu olduğunun bilincindeyiz. Eksilik tespit ettiğimiz mahallerimizde ve caddelerimizde devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın isteği üzerine yaptığımız çalışmalarla aşırı yağışlarda su birikmelerinin önüne geçtik. İçme suyu şebeke hatlarımızda yaptığımız yenilemelerle su tasarrufunda ve kalitesinde önemli yol kat ettik. Şehrimizi, sağlığa zararlı ve kullanım ömrünü tamamlamış asbest borulardan kurtardık. Her anlamda hızla büyüyen şehrimizin sürekli olarak yeni ihtiyaçları oluşuyor. Bizde bu anlamda şehrin geleceği olarak nitelendirdiğimiz altyapı çalışmalarında edindiğimiz tecrübelerle aralıksız olarak devam edeceğiz.’’ Dedi. (Basın bülteni)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dur İhtarına Uymadı Kovalama ile YakalandıÖnceki Haber

Dur İhtarına Uymadı Kovalama ile Yakalan...

Altınsoy “Un Zamları Durdurulamıyor”Sonraki Haber

Altınsoy “Un Zamları Durdurulamıyor”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar