Aksaray
DOLAR32.5908
EURO34.8586
ALTIN2499.9

Sulama Sezonu Öncesi DSİ’den Uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sulama Sezonu Öncesi DSİ’den Uyarı
Devlet Su İşleri 44’üncü Şube Müdürlüğü Aksaray’da sulama sezonunun 5 Nisan 2024 tarihinde başlayacağını duyurarak, sulama kanallarında ve çevresinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Devlet Su İşleri 44’üncü Şube Müdürlüğü Aksaray’da sulama sezonunun 5 Nisan 2024 tarihinde başlayacağını duyurarak, sulama kanallarında ve çevresinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

DSİ 44’üncü Şube Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında Uluırmak sulama sahasında sulama sezonunun başlayacağını ifade edildi. Yapılan açıklamada sulama sezonunun başlaması ve havaların ısınması ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. Sulama sahasında bulunan bazı alanlarda alınan önlemlerin hiçe sayıldığına dikkat çeken DSİ 44’üncü Şube Müdürlüğü açıklamasında, “Uluırmak sulamasında 2024 yılı sulama sezonu 5 Nisan 2024 tarihinde açılmış olup sulama işlemi; sağ sahil sol sahil ana kanalları ile Uluırmak dere yatağı vasıtası ile gerçekleştirilecektir. Sağ sahil ve sol sahil ana kanallarının bazı bölümleri meskun mahal içerisinde yer almaktadır. Kanalların meskun mahal içerisinde yer alan kısımlarında tel örgü bulunmasına rağmen bazı bölümlerde tel örgü ile uyarı levhalarının tahrip edildiği, vatandaşlarımız tarafından köprü korkuluklarından suya girildiği gözlenmektedir. Uluırmak sulamasında bulunan sulama kanalları genel olarak 2-3 metre derinliğinde beton ya ada toprak kanal olarak inşa edilmiştir. Bu ve benzeri kanallarda su debisi ve dip akıntısı çok güçlü olduğundan yüzme ve balık avlama faaliyetleri kesinlikle gerçekleştirilmemelidir. Ayrıca kanal içerisinde bulunabilecek yabancı cisimler insan sağlığı açısından tehdit oluşturmakta olup boğulma vakalarına bile sebep olabilmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Özellikle serinlemek için kesinlikle sulama kanallarına girilmemesi gerektiğine vurgu yapan DSİ 44’üncü Şube Müdürlüğü basın açıklamasının son kısmında, “Vatandaşlarımızın baraj, gölet, sulama tesis ve kanallarına serinlemek, yüzmek ev balık avlamak gibi benzer amaçlarla kesinlikle girmemeleri, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirleri almaları, çocukların sulama tesisi ve sulama kanallarına kesinlikle yaklaştırılmaması hususları önemle duyurulur.” diye belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEMUD İÇİN GÜÇLÜ İTTİFAKÖnceki Haber

TEMUD İÇİN GÜÇLÜ İTTİFAK

“Seçim Bitti Yine Geçim Başladı”Sonraki Haber

“Seçim Bitti Yine Geçim Başladı”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar