Aksaray
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

“Aksaray'da Araç Değil, Sürücü Sorunu Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Aksaray'da Araç Değil, Sürücü Sorunu Var”
TÜİK verilerine göre 150 bin sınırını aşan araç sayısı ve trafik sorunu konusunda konuşan vatandaşlar Aksaray'da trafik sorununun temel sebebinin sürücülerden kaynaklandığını söylediler.

Türkiye İstatistik Kurumunun son açıkladığı verilere göre Aksaray'da tescili yapılan motorlu kara taşıtı sayısı 150 bin sınırını aştı. Artan araç sayısı ve trafik yoğunluğu belirli saatlerde trafikte sıkışıklığı artırırken şehir merkezi, Ebulfez Elçibey caddesi, Ankara Caddesi ile Atatürk Bulvarında trafik yoğunluğu bu cadde ve bulvarlara çıkan diğer yollarda da trafik sorununu artırmaya başladı.

İl genelinde yaşanan ve her geçen gün artan trafik sıkıntısı hakkında konuşan vatandaşlar ise Aksaray'da trafikten önce sürücü sorunu olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray geçmişten beri merkez olarak tek noktada sıkışmış bir şehir olduğundan trafik sıkıntısı yaşanıyor. Ancak son yıllarda araç sayısı çok hızlı arttı. Bu sorunu çözmek adına polis ekipleri gün içerisinde Akşam saatlerine kadar belli kavşaklarda sürekli olarak trafiği akıcı durumda tutmaya çalışıyorlar. Özellikle eski sanayi Caddesi başta olmak üzere birçok yerde sürücülerden kaynaklı olarak trafik tamamen durma noktasına geliyor. Hatalı park ısrarı ile bazı caddelerde saatte 10 kilometre hızla sürekli olarak gezen gençlerin kullandığı araçlar nedeniyle trafik tam anlamıyla çileye dönüşüyor. Trafik ekipleri bu kişilere sürekli müdahale etse de bu sürücüler bu ısrarlarından vazgeçmiyor. Örneğin eski sanayi caddesinin sağ tarafında durmak veya duraklamak yasak olmasına rağmen bazı sürücüler orada durmakta ısrar ediyor. Akşama kadar o bölgede görev yapan polisler bu araçlara müdahale ederken başka araçlar aynı yerlere yeniden duruyorlar. Bu sorun yolun daralmasından dolayı Belediye önünden gelen ve Ankara Caddesinden akan trafiği de durdurma noktasına getiriyor. Artık sürücülerin bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor. Ebulfez Elçibey Caddesi üzerinde ring halindeki araç sürücülerine de bu konuda yaptırım uygulanmalı” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Faciaya Davetiye ÇıkartıyorlarÖnceki Haber

Faciaya Davetiye Çıkartıyorlar

Sivil Savunmaya Sergi ile Dikkat ÇektilerSonraki Haber

Sivil Savunmaya Sergi ile Dikkat Çektile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar