Aksaray
DOLAR32.5631
EURO34.9791
ALTIN2448.2

“Bu Yola Baş Koydum Yolumdan Dönmeyeceğim”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bu Yola Baş Koydum Yolumdan Dönmeyeceğim”
Aksaray’ın hem siyasette hem sosyal yaşamda en renkli simalarından birisi olan Op. Dr. Rıfkı Karabatak SÖZ KONUSU AKSARAY Programının canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sağlıktan siyasete sorulan soruları dobra dobra yanıt veren Karabatak kafalardaki kendisi ve siyaset ile ilgili soru işaretlerinin pek çouğnu da verdiği açık yanıtlarla gidermiş oldu.

Aksaray Tabipler Odası Başkanı ve Özel Maya Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Başhekimi Op. Dr. Rıfkı Karabatak Söz Konusu Aksaray programına canlı yayın konuğu oldu. Karabatak, katıldığı canlı yayında Dilek Eyüboğlu moderatörlüğünde gazeteciler Hikmet Recep Turan, Nazmi Çalışkan ve Harun Atalay’ın sorularını yanıtladı.

Aksaray Tabipler Odası Başkanı ve Özel Maya Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Başhekimi Op. Dr. Rıfkı Karabatak seçim süreçlerini ve gelecek seçimleri değerlendirerek adaylığı konusunda açıklamalar yaptı. Karabatak, seçim süreçlerinde partisinin arkasında olduğunu ifade ederek yolundan dönmeyeceğini aktardı. Aksaray’daki ittifak hareketleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Karabatak, yerelde ittifakın söz konusu olmadığı vurgusunu yaptı. Mülteci ve sığınmacı sorununun uzun vadede sorun olabileceğini aktaran Karabatak, sorunların çözümü noktasında çağrında bulundu.

Siyaset konusunda merak edilen sorulara cevap veren Karabatak, gelecek seçimler ile ilgili öngörüde bulundu. Partisinin seçim süreçlerinde her zaman arkasında olduğunu söyleyen Karabatak; “Milliyetçi Hareket Partisi hep ateşten gömlek giyenlerin bir araya geldiği bir partidir. Dolayısıyla tarihin hiçbir döneminde MHP teşkilatının da seçilmişlerinin de işi güllük gülistanlık olmamıştır. Yaklaşık 6 yıllık il başkanlığımda bunun en büyük sıkıntılarını yaşayanlardan birisi de benim. Yaklaşan seçim süreci ile ilgili her seçime aday olayım hevesim bulunmuyor. Ben 3 defa aday adaylığı başvurusunda bulundum. Birincisi 2009 belediye seçimleri, ikincisi 2014 belediye seçimleri, diğeri de 2019 belediye seçimlerindeydi. Ben arada yapılan üç dört tane milletvekili seçiminin hiçbirine aday olmadım. Bu cumhurbaşkanlığı sisteminde milletvekili olmanın Aksaray’a katkısı olacağını düşünmüyorum. Ben üretmeden duramayan bir insanım. Bana seçim olmadan önce gel mazbatanı al deseler milletvekilliği aklımın ucundan bile geçmez. Yaklaşan seçimlere gönlüm partimin başarısını sağlamak adına olacaktır. Partimin adayı benimle birlikte çalışmak isterse, beni varsa siyasi gücümden yararlanarak yanında bulunmamı isterse bütün işimi gücümü bırakır, canı gönülden partimin başarısı için çalışırım” ifadelerini kullandı.

“Parti Politikalarımız Uygulanıyor”

Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti arasındaki siyasi politikaları değerlendiren Op. Dr. Rıfkı Karabatak, MHP’nin parti politikalarının günümüzde uygulandığını belirtti. Karabatak; “Sahada kıyıda köşede duran veya kendini oraya gönderilmiş hisseden hatırı sayılır miktarda MHP mensubu kardeşimiz var. Onların kendi durdukları yere yaptıkları eleştirilerde kendi adına haklılar. Ancak ülkenin genel durumuna baktığımızda bugün MHP tek başına iktidarda olsaydı bizim ülke politikalarımız bugün uygulanan politikalar olurdu. Yani her ne kadar geçmişte AK Parti’nin bizim karşı olduğumuz düşüncelerde bir geçmişi varsa; bugün itibari ile onlar rotayı MHP’nin paraleline taşımış ve MHP iktidarında uygulanacak politikaları uygulamakla meşguller. Her il başkanının her partilinin kendine has bir üslubu, yönetim anlayışı var. Partinin genel çerçevesinin dışına çıkmaksızın bu anlayışı uygulayabilirler. Ben kendi il başkanlığı döneminde yaptığım çalışmalar ile iz bıraktığımı düşünüyorum ki hala çevremizde Rıfkı başkan olarak kaldı. Buda benim için her zaman bir gurur vesilesi oldu” dedi.

“Aksaray’da İttifak Yok”

Cumhur ittifakı konusunda sorulan soruları cevaplayan Karabatak, ittifak ile MHP arsında yanlış yorumlar yapıldığını belirtti. ittifakı yerel anlamda değerlendiren Karabatak yerel anlamda bir ittifakın söz konusu olmadığını ifade etti. Karabatak yaptığı açıklamada; “MHP’nin cumhur ittifakındaki aldığı aktif rol bazen yanlış yorumlanıp partinin zafiyetine yol açıyormuş gibi bir aldı oluşturuluyor. İşin aslı öyle değil. MHP durması gereken yerde duruyor. Bundan sonraki süreçte de durması gereken yerde durmaya devam edecektir. Çünkü MHP’nin asıl düsturu önce ülkem ve milletim sonra partim ve bendir. Devlet Bahçeli bunun vücut bulmuş halidir. Biz ülkemiz için partimizden, partimiz için kendimizden vazgeçmeyi becerebilecek serdengeçtileriz. Cumhur ittifakının mantığı; ülkenin içinde bulunduğu beka sorununun yaşandığı bir süreçte mevcut hükümetin ve yönetimin desteklenerek ülkenin bu badireyi atlatması esasına dayanıyor. Aksaray’da yerel seçimde AK Parti de MHP de kendi adayı ile seçime katıldı. Bir yarış süreci, yaşandı. Burada ittifaktan yerel bazda söz etmenin imkânı yok. Bu iktidar nimetlerinden yararlanmak anlamında ise bu görüşe karşıyım. Eğer siyasiler olmayacağı oldurmak için varsa kanunun, yönetmeliklerin dışına çıkılmış oluyor. Siyasinin görevi bu olmamalı. Dolayısıyla Aksaray bazında yerel anlamda bir ittifaktan söz etmenin imkanı yok. İl başkanı ve yöneticilerin iş birliği içerisinde çalıştıklarını duyuyorum” dedi.

Son olarak siyasette sık sık gündeme gelen mülteci sorununa değinen Karabatak, türkiye’de yoğun olarak bulunan sığınmacı ve mültecilerin uzun vadede beka sorununa yol açabileceğini söyledi. Karabatak son olarak; “Beka sorunu biraz yüksek bir çıta oluyor. Ancak mülteci, sığınmacı gibi sorunlarla 8-10 milyon ülkeye dışarıdan getirilmiş insandan bahsediyoruz. Neredeyse ülkenin onda birine tekabül ediyor. Bir de onların üreme hızı ile Türkiye’nin üreme hızı taban tabana zıt durumda. Uzun vadede bir beka sorunu haline gelem riski bulunuyor. Mutlaka tedbir alınması gereken bir durum ve biz hep insan hakları, İslam inanışları ile kucağımızı öyle bir açıktım ki artık sorun haline gelmeye başladı. İnsan hakları çerçevesinde onların en kısa zamanda ülkelerine dönmelerini sağlamak lazım” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haşere ile Mücadeleye DevamÖnceki Haber

Haşere ile Mücadeleye Devam

“Aksaray’ın Vitrininde Foseptik Çukuru”Sonraki Haber

“Aksaray’ın Vitrininde Foseptik Çukuru”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar