Aksaray
DOLAR32.5725
EURO34.9198
ALTIN2425.7

Pazardan Kimse Memnun Değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pazardan Kimse Memnun Değil
Aksaray’da her hafta kurulan Salı semt pazarında fiyatların artması satışları olumsuz etkilerken alıcı da satıcı da artan fiyatlardan şikayetçi.

Aksaray’ın merkezi konumunda bulunan ve vatandaşların büyük bölümünün alışverişlerini yaptığı Salı semt pazarında alıcı da satıcı da halinden memnun değil. Özellikle son haftalarda art arda yapılan zamların kendilerini de etkilediğini belirten Pazar esnafları ürünlerini sattıkları fiyata geri alamadıklarından şikayet ederken pazardan alışveriş yapan vatandaşlar da fiyatların sürekli zamlanmasından dolayı almaya geldikleri ürünleri alamamaktan şikayetçi. Sürekli gelen zamlara tepki gösteren esnaflardan Cebrail Yılmaz gelen zamlara tepki göstererek “ Alanda memnun değil satanda. Bize her hafta zam geliyor. Aldığımızı yerine koyamıyoruz. Zaten bu aylarda zorlanıyoruz. Vatandaşta zorlanıyor. Geçen hafta mandalinayı 1.5 TL’ye satıyordum 1 haftada 1 lira üstüne koydu. Patatesi 2 liraya satıyorduk şimdi 3.5 TL oldu. Soğan şimdi 1.5 lira yakında ona da zam gelir. Patates zaten haftaya 5 TL olacak. Yani kısacası alanda memnun değil satanda” derken bir başka pazarcı esnafı Cuma Ceber’de yaptığı açıklamada “Biz artık bu durumdan çok şikayetçiyiz. Kazanamıyoruz. Satıyoruz, yerine koyamıyoruz. Vatandaş zor durumda. Onlar zor durumda olunca bizde zor duruma giriyoruz. Her şeye zam geliyor. Haftaya fiyatlar daha da zamlanacak o zaman ne yapacağımızı bilmiyoruz. Domates 5 TL. Salatalık 5 lira. Biber 10-12 her hafta değişiyor. Patlıcan geçen hafta 3 liraydı bu hafta 4 lira oldu. Artık bizde yorulduk, sabit bir fiyat yok neredeyse her gün zam geliyor” dedi.

Pazarcı esnafları gibi artan fiyatlardan şikayetçi olan vatandaşlar da; “Eskiden pazara şimdiki çıktığımız paranın yarısı ile çıkıp şimdiki aldığımız ürünlerin iki katını alabiliyorduk. Ama son aylarda ürün fiyatları sürekli olarak artmaya başladı. Geçen hafta aldığımız ürünleri bu hafta aynı fiyata alamıyoruz. Tüm ürünlerde artış var. Artışın nedeni olarak bir çok bahane var ama pazarcılarımız da bizler gibi bu durumdan çok fazla şikayetçiler. İlerleyen günler ne getirecek bilmeyiz ama bu fiyatlarla geçim çok zor duruma geldi” dediler. (Haber Merkzi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayi BelirsizliğiÖnceki Haber

Sanayi Belirsizliği

Yabani Bitkiler Köy Kadınlarının Geçim Kaynağı OlduSonraki Haber

Yabani Bitkiler Köy Kadınlarının Geçim K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar