Aksaray
DOLAR32.5142
EURO34.9599
ALTIN2447.8

Altınsoy “Un Zamları Durdurulamıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altınsoy “Un Zamları Durdurulamıyor”

Aksaray Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, sektörde yaşanan maliyet sorunlarına değinerek fırıncı esnafının zor günler yaşadığını belirtti. Özellikle una art arda yapılan zamların fırıncıları olumsuz etkilediğini kaydeden Altınsoy, zamların kontrol altına alınmasını istedi.

Ekmeğe yapılan zammın maliyet artışları karşısında erdiğini vurgulayan Altınsoy, sektörde dengenin sağlanamadığını dile getirdi. Özellikle bir torba unun fiyatına son ayda torba başına 250 lira zam yapıldığını söyleyen Altınsoy, “Aksaray ve ülke genelinde yaşanan maliyet artışları bizim sektörümüzü etkiliyor. Ekmeğe son gelen zammın üzerine diğer tüm giderlerimize de zam yapıldı. Ekmek 7 lira olduğunda unun bir torbası 580 liraydı. Şimdi ise 750 liradan alıyoruz. Asgari ücretten akaryakıta kadar her alanda yapılan fiyat artışları bizlere de maliyet artışı olarak geri dönüyor. Fırıncı esnafının kazanç sağlayabilmesi için una yapılan zamların kontrol altına alınması ve durdurulması gerekiyor. Bir aldığımız unu bir daha aynı fiyata alamıyoruz. Her aldığımızda zamlı fiyatlar ile karşılaşıyoruz. Ekmeğe zam yapılması bir şey ifade etmiyor. Fırıncılar şu anda hiçbir şekilde kazanç sağlayamıyor.” ifadelerini kullandı.

Maliyet artışlarının fırıncıların belini büktüğüne değinen Altınsoy açıklamasının devamında; “Un üretimi yapan firmalar tarafından yapılan zamların geri çekilmesi ve durdurulmasını istiyoruz. Vatandaşın temel ihtiyacı olan ekmeği alım gücü seviyesine getirmemiz için bunların yapılması şart. Fırıncı esnafının beli maliyetler karşısında bükülürken kimse bizlerin sorununu görmüyor. Ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz. Ancak maliyet artışlarının mutlaka önlenmesi gerekiyor. Akaryakıt, un, doğalgaz, kira derken fırıncılar mecburen ekmeğe zam talebinde bulunuyor. 150 torba un alımında 2 hafta arayla 15 bin lira zam farkı ödedik. Bu fiyatlara karşı pek çok esnafımız işine son verdi. Acilen önlem alınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gıda İşletmelerimiz Fiyat Tarifesine Dikkat Etmeli”

Aksaray Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, 1 Ocak 2024 itibari ile gıda işletmelerinde uygulanmaya başlayan fiyat tarifesi konusunda işletme sahiplerine uyarıda bulundu. Denetimlerin başladığını hatırlayan Altınsoy, “Gıda sektöründe hizmet veren tüm iş yerlerinde fiyat etiketinin görünürlüğü zorunluluğu getirilmişti. 1 Ocak itibari ile uygulanmaya başlayan karar ile lokantalardan pastacılara kadar herkes fiyat listesini kapılara takmaya başladı. Bu sektörde hizmet veren iş yerleri fiyat tarifesini bağlı bulunduğu kuruluş ile belirleyerek askıya çıkarabilecek. Uygulama kapsamında belirlenen çerçevenin dışına çıkan işletmelere uyarıların ardından idari para cezaları kesilebilecek. Tüm işletmelerimizin uygulamayı dikkate alarak ceza kesilmemesi adına kurallara uyması çağrısında bulunuyoruz.” dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehrin 50 Yıllık Altyapı Sorununa Neşter VurulduÖnceki Haber

Şehrin 50 Yıllık Altyapı Sorununa Neşter...

Sosyal Fobi Başarısızlığa Neden OluyorSonraki Haber

Sosyal Fobi Başarısızlığa Neden Oluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar