Aksaray
DOLAR32.5631
EURO34.9791
ALTIN2448.2

Belediye Vatandaşları Tasarrufa Çağırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Vatandaşları Tasarrufa Çağırdı
Aksaray Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan mamasın barajında su seviyesinin ciddi oranındaki düşüşünün ardından vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kurak geçen son günlerde Aksaray’ın içme suyunun en önemli kısmını karşılayan mamasın barajında su seviyesinin gözle görülür oranda azaldı. Durumun ehemmiyetine vurgu yapan yetkililer suyun tasarruflu kullanılması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.Aksaray Belediyesi vatandaşlara çağrıda bulunarak, şebeke suyu ile bahçe sulanmamasını ve halı yıkamalarında suyun tasarruflu kullanılmasını istedi. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte aşırı su kullanımı ve yaşanan su israfına ilişkin Aksaray Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “İlimizde her ne kadar su sıkıntısı olmasa da suyu kullanırken dikkatli olunmalı ve tasarrufu elden bırakmamalıyız. Gelecekte su sorunu yaşamamak için tedbiri bugünden almalıyız” ifadelerine yer verildi.“Suya ilişkin farkındalığı artırmamız, suyla ilgili hassasiyetleri geliştirmemiz gerekiyor” diyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, su tasarrufuna ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Su kaynaklarımızı korumanın ve gelecek nesillere aktarmanın en iyi yolu suyu bilinçli kullanmaktan geçmektedir.Suyumuzu tasarruflu kullanalım, sürekli kullanalım. Abonelerimizden suyu özenle ve bilinçli kullanmalarını ve israftan kaçınmalarını rica ediyoruz. Kurum olarak su tasarrufuyla ilgili mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Konu hakkında herkesin gereken hassasiyeti göstermek hepimizin vazifesi” dedi.Aksaray Belediyesi Su Tasarrufu İçin Her Alanda Seferberlik Başlattı

Göreve geldiği ilk andan itibaren altyapı seferberliği başlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, özellikle asbest borularda yapılan değişiklik ile hem su kalitesini artırdı hem de kayıp kaçak oranları önemli oranda düşürerek içme suyunda tasarruf elde etti.Bunun yanında içme ve kullanma suyu temin ve dağıtım sistemlerindeki su kayıplarını en aza indirmeyi hedefleyen Aksaray Belediyesi son yapılan çalışmalar ile kayıp kaçak oranını yüzde 25 azalttı.  Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Ekipler tarafından yapılan kontrollerde kaçak su bağlantısı tespit edilen yerlerde gerekli cezai işlem uygulanıyor.

Sosyal Medyadan Farkındalık Oluşturacak Paylaşımlar

Sosyal medya platformlarını en etkili kullanan belediyeler arasında yer alan Aksaray Belediyesi su tasarrufuyla ilgili yaptığı paylaşımlarla farkındalık oluşturuyor. Son olarak Aksaray Belediyesine ait resmi sosyal medya hesaplarında su tasarrufu konusunda farklı video içerikleri yayınlanarak su tasarrufuna dikkat çekiliyor. Sosyal medya hesaplarında yayınlanan içerikler ile anlık olarak binlerce kişiye ulaşılabiliyor.

Belediye Başkanı Dinçer, yapılan araştırmalarda yakın gelecekte bizi bekleyen en büyük tehlikenin su problemi olduğunu belirterek en büyük yaşamsal kaynağımız olan suyu tasarruflu kullanmamız gerektiğine vurgu yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Belediye Binası Şekillenmeye BaşladıÖnceki Haber

Yeni Belediye Binası Şekillenmeye Başlad...

Jandarma Uyuşturucu Tacirlerine Göz AçtırmıyorSonraki Haber

Jandarma Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar