Aksaray
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

“Yer Gösterin de Çadır Kuralım Artık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Yer Gösterin de Çadır Kuralım Artık”
Son zamanlarda zorunlu ihtiyaç maddelerine yapılan zamların ardından artmaya başlayan kira giderleri dar gelirli vatandaşı canından bezdirirken ev sahiplerin talepleri anormal rakamlara ulaştı.

Ev bulamadıklarını söyleyen bazı kiracılar da “Ne yapalım yer gösterin çadır kuralım artık” dedi.

Ülkemiz genelinde devam eden ekonomik krizin de etkisi ile zorunlu ihtiyaç malzemelerine yapılan zamlar durmak bilmezken konut fırsatçılığı nedeniyle de kira fiyatları anormal oranlarda artmaya başladı. Yaklaşık bir yıldır devam eden artış furyasında fiyatlar bir türlü yerine oturmazken yeni kiracılara yüksek bedellerle ev vermek isteyen birçok ev sahibinin de değişik nedenlerle evlerini boşaltmaya çalıştıkları iddia ediliyor.

Son olarak konut kiralarında artış oranının 2023 yılı yaz ayına kadar yüzde 25’de sınırlanmasını da duymazdan gelen bazı ev sahipleri son bir yıl içerisinde konut sıkıntısının yaşandığı Aksaray’da konut kiralarına yüzde 200’e yakın oranlarda zam yaptılar. Yaşanan gelişmeler ile zor günler yaşayan ve kirada hayatlarını idame ettirmek zorunda kalan kiracılar da aldıkları maaşların yarısına yakını kiraya veremeyeceklerini ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Son 2 yıldır hiçbir şeyin fiyatının yerinde durmadığı gibi kira fiyatları da yerinde durmuyor. Ev sahipleri geçen seneye göre gıda ürünleri veya ev satış fiyatlarını örnek göstererek ev fiyatlarına yüzde 200’lere varan oranlarda zam yapıyorlar. Bunu kabul etmeyen kiracılardan evlerin tahliye edilmesi isteniyor. Bazı ev sahipleri de değişik bahaneler ile zam bile istemeden kiracılarını çıkartmaya çalışıyor. TOKİ bölgesinde bile kira fiyatları 2+1 evler için bile 1500 liraya ulaşmasına rağmen oralarda bile ev bulunmuyor. Bu şehirde neden böyle bir sıkıntı yaşandı anlamak mümkün değil. Nüfus sayımızla konut yapım hızı aynı orantıda ilerlemesine karşılık kiralık konut bulunamamasının nedeni nedir bilmiyoruz. Devletimiz konut kiraları için tavan fiyat artışını yüzde 25’de sınırladı. Ancak bu orana uyan veya bu oranı kabul eden kimse yok. Ev sahibine bunu dediğimizde boşalt kardeşim o zaman diyor. Bir çok kişi boşaltmayın mahkemeye gidin diyor ama bu durum sadece tahliyeyi geciktiriyor ve üzerine birde avukat ücreti ile mahkeme masrafları yüklendiğinde bize maliyeti daha fazla oluyor. Aldığımız maaş asgari ücret ortalama bir ev kirası 3 bin liraya yaklaşmış durumda. Bu fiyatlarla ev bulmamız da, geçinmemiz de imkansız. TOKİ projelerini beklememize rağmen Aksaray’daki proje kura çekiminin üzerinden geçen 3 seneye rağmen bir ilerleme olmadı. Bizler artık devletimizden bu işe bir çözüm bekliyoruz. Ya sosyal konut projeleri ile bu kiracıları bu ev sahiplerinin elinden kurtarsınlar ya da bu işe kalıcı bir çözüm bulsunlar. Bu iş böyle devam edecekse bize yer göstersinler çadırlarda yaşayalım” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“İstila İşgale Dönüşmeye Başladı”Önceki Haber

“İstila İşgale Dönüşmeye Başladı”

Dinçer; “Tüm Birimlerimiz Şehrimiz İçin Sahada” "Aksaray Belediyesi Şehrin Her Noktasında Çalışmalarını Sürdürüyor"Sonraki Haber

Dinçer; “Tüm Birimlerimiz Şehrimiz İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar