Aksaray
DOLAR32.4452
EURO34.7665
ALTIN2442.9

Hafriyat Atıkları ‘GPS’ ile Kontrol Altına Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hafriyat Atıkları ‘GPS’ ile Kontrol Altına Alındı

ksaray Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan düzensiz hafriyat dökümünün önüne geçmek için başlattığı çalışmalarla çevre katliamının önüne geçildi.

Aksaray’da hafriyat ve inşaat moloz atıkları daha önce Hacılar Harmanı Mahallesinde belirlenen bir alana dökülüyordu. Mevcut alanın dolması ve çevresinde konutlaşmanın artması sebebi ile mevcut alana dökülen atıklar görüntü kirliliğine neden oluyordu.

Şehre yakışmayan bu görüntülerin ortadan kaldırılması için çalışmalar başlatan Aksaray Belediyesi ekipleri, Gençosman (Dorukini) Mahallesine yeni bir moloz döküm alanı inşa etti. Moloz döküm alanının dışındaki yerlere moloz ve inşaat atıkları bırakanlar için denetimler sürdürülüyor.

Aksaray’da çevre kirliliğinin önüne geçmek için yürütülen çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda Belediyemiz tarafından hafriyatların depolanması ve bertaraf edilmesi konusunda çok önemli bir uygulama başlatılarak Hafriyat Yönetim Sistemi” oluşturduk.

Bu kapsamda ekiplerimiz tarafından teknolojinin imkânları kullanılarak geliştirilen ve uygulamaya konulan Hafriyat Yönetim Sistemi ile etkin bir hafriyat idaresi gerçekleştirilmeye başlandı. Belediyemiz bünyesinde Gençosman (Dorikini) mevkiinde açılan döküm sahasında toplanan hafriyatları depolanmak ve bertaraf etmek için işleme alıyoruz.

Aksaray Üniversitesi Kampüsü B Kapısı karşısında Hacılar Harmanı mevkiinde eski döküm sahası olarak kullanılan alanı döküme kapattık. Burada zabıta noktası oluşturularak sahayı kontrol altına aldık. Eski hafriyat döküm alanının temizlenmesi için çalışmalara başladık. Ayrıca kaçak döküm yapılan alanlar tespit edilerek uyarı levhalarımızı astık. İzinsiz hafriyat dökümü ile yaşanan hak ihlali ve çevre kirliliği konusunda alınan önlemler kapsamında Belediyemiz tarafından hafriyat toprağı ve inşaat-yıkıntı atıkları taşıyan araçların takibinin yapılması amacıyla araçlara GPS (Uydu Takip Cihazı) ve damper sensörü taktırma zorunluluğu getirdik. Gerekli şartları sağlayan firmalara "Hafriyat Toprağı, İnşaat-Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi" verilerek, 7/24 prensibine uygun şekilde denetimler gerçekleştiriliyor. İl genelindeki birçok araca GPS (Uydu Takip Cihazı) montajı yapıldı. Bu araçlara taşıma izin belgesi verildi. Gelecek nesillerimize temiz bir şehir bırakmak ve şehrimize yakışmayan görüntülere mahal vermemek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. (Basın bülteni)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray İhracatta 23’üncü OlduÖnceki Haber

Aksaray İhracatta 23’üncü Oldu

Otomobilin takla attığı kazada 5 kişi yaralandıSonraki Haber

Otomobilin takla attığı kazada 5 kişi ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar