Aksaray
DOLAR32.569
EURO34.9321
ALTIN2434.7

MHP Adayı Çıtak Dolu Dolu Projelerle Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Adayı Çıtak Dolu Dolu Projelerle Geliyor
Çıtak “Ütopik projelerin peşinden koşmadık, gerçekleştiremeyeceğimiz projelerin sözünü vererek halkımızı kandırmaya çalışmıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray belediye başkan adayı İrfan Çıtak seçimlere 30 gün kala Memlekete Hizmet Projesi adını verdiği projelerini açıkladı. Aksaray Kültür merkezinde meclis üyesi adayları, basın mensupları ve geçmiş dönem yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Milliyetçi Hareket partisi Milletvekili Ramazan Kaşlı Aksaray’da 22 noktada seçime girdiklerini ve bu seçim sürecinde Milletçi Hareket Partisinin tarihinde görülmemiş bir şekilde karşılık bulduğunu söylerken bundan 5 sene öncesinde kıl payı kaybettikleri Aksaray belediyesini bu seçimde kazanacaklarını söyledi.

Milletvekili Kaşlı “20 Yıllık Monotonluğun bir Heyecanla, yeni Bir Ekiple Ayağa Kalkacağına İnanıyorum”

Milletvekili Kaşlı konuşmasının devamında; “Aksaray’da 50 gündür en çok koşan aday bizim adayımız ve en çok konuşulan aday da bizim adayımız. Aksaray’da gittiğimiz her noktada İrfan başkanı halk tanıdı ve kucak açıyor. Her gittiği yerde hemşerilerimiz fotoğraf çektirerek desteklerini veriyorlar. 20 Şubat tarihinden beri Aksaray’da herkesim MHP listelerini konuşuyor. MHP’de bayan meclis üyesi adayının azlığı süreci de bu seçimde son buldu. Seçilebileceğini düşündüğümüz yerde 6 belediye meclis üyesi adayımız bayan. Şimdi birileri ‘belediyecilik ekip işi diyor.’ Belediyecilik ekip işi değil belediyecilik proje işi. Proje mühendislik işi ve o projeyi uygulamak ekip işi. Milliyetçi Hareket Partisi bu bütünleşmeyi hem ekibiyle hem de adayımızın mesleğiyle sağlamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi 1999 yılında benimde seçilmiş olduğum seçime göre çok daha fazla başvuru aldı. Bu da liderimizin ilkeli siyasetinin karşılığını hep birlikte alacağımıza ben samimiyetle inanıyorum. Beklediğimden çok daha iyi bir performans sergileyen adayımıza teşekkür ediyorum. İnsan hayatının en çok koşuşturmacayla geçtiği ve en verimli olduğu yaş aralığı 30-40 yaş aralığıdır. Bu süreçte başkanımız 31 Mart tarihinden sonra Aksaray’ın geleceğine yön verecek projeleri ile şehre çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

“Memlekete Hizmet Projeleri” adını verdiği proje tanıtımı için kürsüye gelen Milliyetçi Hareket partisi belediye başkan adayı İrfan Çıtak’ta yaptığı konuşmasında; “Az laf çok iş diyoruz. Bizim için önemli olan projelerimizi Aksaraylı hemşerilerimize anlatabilmek. Anlattıktan sonra gurur duyduğum, şeref duyduğum ekip arkadaşlarımızı basınla tanıştırmak. Memlekete Hizmet Projeleri sloganıyla hazırladığımız projeler şehrimizin sorunlarını çözmeye yönelik projeler olacak. Hiçbir şekilde ütopik hiçbir proje hazırlamadık. Biz sahaya çıktığımız andan bu ana kadar her zaman insanlara samimiyetle yaklaştık. Hemşerilerimize samimiyetle yaklaşırken de hiçbir zaman gerçek olmayan veya gerçekleşmeyecek projeler ortaya koyarak onları kandırmaya çalışmadık. Biz yapabileceğimiz projelerin peşindeyiz.

Yeraltı Çarşısı ve Kentsel Dönüşüm Projesi Olan “Ortak Akıl Projesi”

Ortak akıl projesi dememizin nedeni. Bizim şu anda yıkılan bir kentsel dönüşüm alanımız var. Biz bunu Dere ve Zincirli Mahallesi olarak devam ettireceğiz. Ada, ada yeni bir revizyon imar planı yapılarak, bölgesel imar planı yapılacak. Şu anda dönüşüm çalışmasının devam ettiği noktada Kale altı esnafımızın rahatsızlığının farkındayız. Buradaki yolu biz genişleterek 15 metreye çıkartacağız. Esnaflarımız buranın bitmesini beklerken normal ticaretine devam edecek hem de şu anda temeli atılacağı söylenen alan şu anda hala bir şey yapılmamış, yıkılmış bir işlemi olmayan yere yeniden bir proje yaparak halkımıza sunacağız. Oraya ne yapılacağını bir bilmiyoruz ama biz Aksaray’da yer altında iş yapmaktan korkuyoruz. Yer altı bizim için çok büyük bir cevher diyebilirim. Biz burada şehrimizin hem trafik sorununu alabilecek hem de şehrimizi yer altında bir kapalı çarşı sistemi olacak şekilde bir projeye imza atacağız. Eğer bir şehri yıkacaksak bu kısa vadede olmamalı. Bu proje kademeli olarak 5 yıllık, 10 yıllık olmamalı. Bu proje bizi en az 70 yıl götürebilecek bir proje olmalı. Bu projemiz tamamen pafta üzerinde Aksaray ve Ankara’da hazırlandı. Proje ile yer altı çarşısına ek olarak bu alanın altı tamamen otopark olarak kullanılacak ve bu sayede şehrin en büyük sorunu olan otopark sıkıntısı da ortadan kalkacak. Mevcut belediyenin orada yapılacak çalışma ile Eski sanayi caddesine gidecek olan araçlar yer altından girerek Kurşunlu camiyi geçtikten sonra yeniden caddeye çıkacaklar. Bu sayede araç trafiği meydandan tamamen bağımsız olacak. Bu sayede de insanların gezebileceği yürüyebileceği alanlar oluşturacağız.

Bu projenin haricinde eski sanayi dönüşüm projesi için de çalışmalarımız tamamlandı. Bu alan şehrin genelinde olduğunun aksine o bölgeyi yeni bir cazibe merkezi yapacak şekilde bir projemiz var. O bölge bu proje ile ikinci bir meydan olabilecek bir proje olacak. Biz şu anda orada olan revizyon imar planını biliyoruz. O imar planı şu anda çarşıda veya mahallelerde oluşan yapılaşma şeklinde bir imar planı. Bu imar planı Aksaray’ımızın geleceğine yön verecek bir plan değil. Bizler yeni meydanlar oluşturmazsak, hemşerilerimizin rahat nefes alabileceği alanlar oluşturamazsak şehrimize değer katamayız. Bu projelerdeki meydanlar bire bir aynı ölçekte hazırlanmış projeler ancak bu alanlar halkımızla istişareler sonucunda daha değişik şekillerde de yapılabilir. Bu meydanlar veya yeşil alanların yapılması kadar o bölgelerin güvenliği de en büyük sorunlar arasında. Bugün Aksaray’daki parklarda bu büyük sorun haline geldi. Özellikle bayanlarımız çocuklarını alarak gönül rahatlığı ile bu alanlara gidemiyor. Bayanların özgür bir şekilde gidebileceği bir bahçe alanı kalmadı. Bizler bu konuda bayanların, çocukların ve gençlerin güvenliklerine önem verecek projelere imza atacağız.

Tarihi Dokuya Uygun Bir Bedesten

Biz 9 bin yıllık tarihi olan bir bölgede yaşıyoruz. Eski TEDAŞ’ın olduğu yere yani geçmişte tarihi güzelliği olan bir yerken, bugün bir beton yığınına dönüştürülmüş ve hiçbir cazibe noktası kalmamıştır. Biz orayı yine kentsel dönüşüm ile hak sahiplerini mağdur etmeden modern bir bedesten yapısına dönüştürmeyi planlıyoruz. Burası hem esnaflarımız için hem de şehrimiz için çok güzel bir proje olacak. Bu alan Zincirli ve Dere Mahallelerimizde kentsel dönüşüm düşündüğümüz alan içerisinde olan bir proje.

Balıkçılar Çarşısı

Bu projemizi de önceden paylaşmıştık, şehrimizin en çok sevdiği ve ilgi gösterdiği projelerden birisi. EFOR yapılmadan önce arka kısımda hizmet veren balıkçılar oranın yıkılmasıyla şehrin değişik noktalarında çok dağınık şekilde hizmet veriyorlar. Bu düzensizlik balıkçılarımız için de şehrimizin insanları için de hijyenik bir ortam sağlamıyor. Tamamen açık ve egzoz dumanlarına maruz kalan balıkları yiyiyoruz. Bu konuda balıkçı esnaflarımızla yaptığımız görüşmelerde de olumlu sonuçlar aldık. Biz bu konuda ailelerimizin yaz, kış hizmet vereceği açık ve kapalı alanları olan bir yer yapmak zorundayız.

Hasandağı Kongre ve Fuar Merkezi

Şu anda Aksaray’a hizmet veren merkez 2006 yılında yapılmış ve misyonunu tamamlamış bir merkez. Biz daha büyük ve kapsamlı bir kongre ile fuar merkezi yaparak ulusal ve uluslararası bütün organizasyonlara ev sahipliği yapabiliriz, yapmak da zorundayız. Bu kadar güzel bir şehri buralara veya fuarlar olduğunda Pazar alanlarına mahkûm bırakamayız. Bu proje Aksaray belediyesi Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversitenin ortak kullanabileceği bir proje olacak. Yapıldığı zaman belediyenin değil Aksaray’ın merkezi olacak. Bizim bu şehri bir fuar ve kongre merkeziyle taçlandırmamız gerekiyor. Bugün bir etkinlik olduğu zaman şehir dışına çıkmak zorunda kalmayalım” dedi.

Başkan adayı Çıtak projelerini sırasıyla;Mahalle kreşleri, Hayvan oteli, Modern hayvan barınağı ve hayvan yemi üretim tesisi, Düğün salonları, Şehrin giriş yollarının düzenlenmesi, Yeni şehir stadyumu, Kapalı Pazar alanı, İşçi blokları, Çok katlı otopark, Yürüyen merdiven ve üst geçit, İhtiyaç sahibi öğrencilere burs yardımı, Kadın sığınma evleri, Engelsiz şehir, Aile yaşam merkezi, Kadın kooperatifleri ile kadınlara istihdam sağlanması,  Kent konseyi ve gençlik konseyi, Sınavlara hazırlık kursları, Şehir kütüphanesi, Yeşil Aksaray projesi, İçme suyu projesi, Drift ve yarış pisti, Buz pateni pisti, Belediye işçilerinin haklarında iyileştirme yapılacak, Mobilyacılar sitesi, Meslek siteleri, Emeklilerimize destek, 65 Yaş üzeri vatandaşlara indirimli su, 65 Yaş üstü vatandaşlara ulaşım ücreti desteği, Hilal kart.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN AKTÜRK; “ÇİFTÇİLERİMİZE 297 MİLYON LİRALIK DESTEK ÖDEMESİ HAYIRLI OLSUN”Önceki Haber

BAŞKAN AKTÜRK; “ÇİFTÇİLERİMİZE 297 MİLYO...

Bakan Özhaseki’den Söz: “Dönüşüm Çalışmalarına Desteğimiz Sürecek”Sonraki Haber

Bakan Özhaseki’den Söz: “Dönüşüm Çalışma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar