Aksaray
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Başkan Dinçer “Projelerimiz ile Toplum Refahını Arttırıyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer “Projelerimiz ile Toplum Refahını Arttırıyoruz”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in gönül belediyeciliği anlayışı ile hayata geçirdiği sosyal belediyecilik hizmetleri adından söz ettiriyor.

Belediyeciliğin sadece altyapı, üst yapı ve temel belediyecilik hizmetlerinden ibaret olmadığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, hayata geçirdiği sosyal projelerle gönül belediyeciliği örneğinin en güzel örneğini sergiledi. Sosyal belediyecilik alanında devrim niteliğinde birçok projeyi başlatan ve projeleri başarıyla yürütülen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, toplumun genel refahını artıran, dezavantajlı gruplara destek sağlayan ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik eden sosyal projelerin artarak devam edeceğini işaret etti.

Aksaray Belediyesi’nin sosyal hizmetleri en etkin yürüten belediyeler arasında gösterildiğini belirten Belediye Başkanı Dinçer yaptığı açıklamada “Toplumun her kesiminin özellikle sosyo-ekonomik açıdan desteğe ihtiyaç duyan ailelerin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarını sağlamak için kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanıyoruz” dedi.

Şehirde dezavantajlı kesimlerin özellikle gıda başta olmak üzere diğer ihtiyaçların karşılanması konusuna hassasiyet gösterildiğini altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Sosyal ihtiyaçların karşılanması için bize talepte bulunan hemen hemen her ailemize ulaştık” ifadelerini kullandı.

Sosyal hizmetler konusunun geniş bir çalışma alanı olarak değerlendiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’da eğitim projeleriyle birlikte istihdam ve meslek edindirme, sağlık ve sosyal hizmetler, engelli bireyler için erişilebilirlik, kültür ve sanat projeleri adı altında pek çok çalışma yapıldığını hatırlattı. İhtiyaç sahibi vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını karşılandığını aktaran Başkan Dinçer, “Bunun yanında çölyak ve trozonemi hastalarına glütensiz gıda desteğimiz düzenli olarak devam ediyor. Ayrıca evden çıkma imkânı olmayan hastalara evde sağlık hizmeti, yine hasta olan yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz koordinesinde Bebek Taksi uygulamamız, yaşlılarımızın ihtiyacının karşılanması için Huzurlu Yaşam Taksi, engelleri bireylerimiz hastane ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için engelsiz araçlarımız 7/24 görevde. Aksaray Belediyemize ait Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde yer alan çorba evlerinde günlük 2 bin kişiye çorba ikramımız sürüyor. Hastanedeki çorba evimizden sağlık çalışanları, hasta ve yakınları yararlanıyor. Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde çorba evinden vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz faydalanıyor. Bunun yanında mobil çorba aracımız da her gün farklı noktalarda bu hizmeti sunuyor. Engelli Koordinasyon Merkezimiz aracılığı ile engelleri bireylerin ihtiyacına cevap veriyoruz. Akülü araçlar, tekerlekli sandalye, engellilerimiz için ücretsiz E-KPSS kursları ve meslek edindirme kursları devam ediyor. Belediye bünyesinde görev yapan bayan ve erkek kuaförleri, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek ebeveynlerin ve çocuklarının saç kesim işlemini ücretsiz gerçekleştiriyor. İhtiyaç sahipleri sosyal mağazamızdan kıyafetlerini tedarik ederken Sosyal Mağaza Otobüsümüz, mahalle mahalle hatta köy köy gezerek çocuk ve yetişkin bireylere kıyafet ihtiyacını karşılıyor. Haftanın belirli günlerinde Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesini ziyaret eden ekibimiz, hastalara ‘Hasta Bakım’ seti dağıtırken, doğum yapan annelere ise ‘Hoş Geldin Bebek’ seti hediye ediyor” şeklinde konuştu. Aksaray Belediyesine ait atıl bulunan tarım arazilerin değerlendirilerek gelirlerin ihtiyaç sahipleri yararına kullandığını açıklayan Başkan Dinçer, “Belediyemiz mülkiyetinde tarım arazilerinden elde edilen ürünleri geçtiğimiz yıl una dönüştürmüş 2 bin ailemizin un ihtiyacını karşılamıştık. Bu yıl ise aynı tarım arazilerine nohut ekerek 12 bin 500 ailemizin ihtiyacını karşılamış olduk” dedi. Aksaray Belediyesinin Sosyal Belediyecilik alanında örnek gösterilen iller arasında yer aldığını belirten Başkan Dinçer, toplumsal ihtiyaçlara yönelik yeni proje ve yatırımların artarak devam edeceğini bildirildi. (Basın bülteni)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Sosyal Belediye Çalışmaları ile Örnek OluyorÖnceki Haber

Belediye Sosyal Belediye Çalışmaları ile...

Ertürk’ten Can Atalay ÇağrısıSonraki Haber

Ertürk’ten Can Atalay Çağrısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar