Aksaray
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

“Vatandaşın İlk Tercihi İkinci El Oldu”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Vatandaşın İlk Tercihi İkinci El Oldu”
Son zamanlarda eşya gruplarında yaşanan fiyat artışlarının vatandaşları ikinci el eşyaya yönlendirdiğini söyleyen ikinci el eşya işletmecisi Taner Öngün, öğrencilerden çok ailelerin ikinci el ürünlere rağbet gösterdiğini ifade etti.

Genellikle üniversite eğitim dönemlerinde eve çıkan öğrencilerin ikinci el eşya alımı konusunda ilgili olduğunu ancak yaşanılan ekonomik süreçlerden sonra ailelerin daha fazla ikinci el eşya alımına ilgi gösterdiğini dile getiren işletmeci Taner Öngün, sektör piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öngün, ikinci el eşya alım satımında fiyat belirlemesi ile ilgili “Yaklaşık 7 yıldır bu sektörde hizmet veriyorum. İkinci el piyasasında genellikle alım satım konusunda sıkıntı yaşıyoruz. İkinci el ürün satmak isteyen vatandaşlarımız kazanç sağlamak adına yüksek fiyatlar istiyorlar. Alıcılarda bizim koyduğumuz fiyatları yüksek buluyor” dedi.

Ailelerin eşya alımında tercihinin ikinci el ürünlerden yanan olduğunu kaydeden Öngün, “Yaşadığımız ekonomik süreçlerden dolayı özellikle ailelerin tercihi ikinci el ürünlerden yana oluyor. Öğrencilerimizin maddi durumları eşya alımına çok müsait olmuyor. Ailelerinin destekleri ile ev düzeni kurabiliyorlar. Sıfır eşyalarda fiyatlar çok yüksek olduğu için vatandaşın sıfır eşyada alım gücü düşüyor ve ikinci ele yöneliyor. Bizim sektörde önemli olan temiz ve kullanılabilir düzeyde olan eşyaları satıp müşterimizin güvenini kazanmak. İkinci el eşya alımlarında vatandaşlarımızın eşyalardaki kontrolü sağlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Son zamanların hızla artış gösteren konutlarından olan eşyalı apartların öğrencilerin yaşam tercihini etkilediğine değinen Öngün, “Eşyalı apartların artış göstermesi öğrencilere cazip geliyor. Öğrenciler ikinci el eşya almaktansa eşyalı bir evde oturmayı tercih ediyorlar. Sıfır ayarına yakın ürünleri mağazamızda satışa sunuyoruz. Faturasını dahi ödeyemeden ikinci el olarak satışa sunan vatandaşlarımız oluyor. Beyaz eşya ve oturma grupları öncelikli olarak tercih ediliyor. Eşyanın kullanım süresi ve kalitesine göre fiyatlarımız değişiklik gösteriyor” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çevreci Belediye TescillendiÖnceki Haber

Çevreci Belediye Tescillendi

Aksaray’da Erzurum Rüzgârı EsiyorSonraki Haber

Aksaray’da Erzurum Rüzgârı Esiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar