Aksaray
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Dönüşüm Projeleri Yeni Aksaray’ı Şekillendiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dönüşüm Projeleri Yeni Aksaray’ı Şekillendiriyor

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında bulunan, şehrin bugünlerine ve yarınlarına hizmet edecek, uygulanamaz denilen tarihinin en büyük kentsel dönüşümü devam ediyor. 25 bin 500 metrekare dönüşüm alanından şu ana kadar 5 Bin kamyon moloz taşındı.

Şehrin merkezinde Aksaray Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Aksaray Belediyesinin iş birliğiyle yürütülen Aksaray’ın kalbi denilen noktada kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde Aksaray şimdi daha bir başka güzel oluyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaray’ı geleceğe taşımak için kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve dönüşüm projeleri tamamlandığında yeni bir Aksaray’ın şekilleneceğini vurguladı.

Aksaray’ın daha modern bir şehir görünümü kazanması için kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Başkan Dinçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Hızla büyüyen şehrimizde kentsel dönüşüm kaçınılmaz hale gelmişti. Her aşamasıyla zorlu bir süreç gerektiren bu projeyi hayata geçirebilmek için büyük ve cesur adımlar atmak gerekiyordu. Allah’a hamd olsun hemşerilerimize mahcup olmadık. Adalet, şeffaflık ve uzlaşma ekseninde ele aldığımız kentsel dönüşüm projesi şehrimiz için büyük kazanımlar sağlayacak. Depreme dayanıklı, güvenli, modern, yeşil alanlara ve sosyal donatılara sahip yaşam alanları oluşturacağız” dedi.

Aksaray belediyesi tarafından fiziki ömrünü tamamlamış köhne yapıların yıkılarak, daha modern ve yaşanabilir konutların inşa edilmesine yönelik başlatılan Kentsel Dönüşüm projesi tamamlandığında şehir merkezi nefes alacak. Çevre düzenlemesi ile beraber şehir merkezi modern bir yapıya kavuşacak. Proje içerisine 25 metre genişliğinde bir cadde olacak. Yine Kalealtı Caddesi genişletilerek, yol 20 metre genişliğinde kavuşturulacak. Bu vesile ile Aksaray’ın merkezinde trafik rahatlatmış olacak Yine proje içerisinde yer alan 650 araçlık otopark bu bölge ile birlikte aracını park etmek isteyenlere hizmet edecek. (Basın bülteni)


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal Fobi Başarısızlığa Neden OluyorÖnceki Haber

Sosyal Fobi Başarısızlığa Neden Oluyor

KADEM İl Temsilcisi Rektör Arıbaş’ı Ziyaret EttiSonraki Haber

KADEM İl Temsilcisi Rektör Arıbaş’ı Ziya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar