© Gündem Aksaray 2021

Jandarma Trafikten Yayalar İçin Denetim

Aksaray kırsalında yaya önceliği uygulamalarını sürdüren trafik jandarmaları sürücülere ve yayalara trafik güvenliği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Aksaray’daki sorumlu oldukları alanlarda yaptıkları sıkı denetimler ve çalışmalar ile suç olaylarının büyük oranda azalmasını sağlayan il jandarma komutanlığına bağlı jandarma timleri vatandaşların huzur ve güvenliği için eğitim faaliyetlerini de sürdürüyor.

Özellikle yaz dönemlerinde köy, kasaba ve şehrin kırsal alanlarında artan trafik yoğunluğu nedeniyle bunaltıcı sıcaklara rağmen trafik denetimi ve yaya güvenliği konusunda çalışma yapan trafik jandarma ekipleri yayaların geçiş noktasında kurallara uymayan sürücüleri tespit ederken yayaları ve sürücüleri yaya geçitleri konusunda uyardılar.

Çalışmalara ilişkin il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca; Trafik güvenliğinin sağlanması, trafik kazalarına karşı önlem almak ve kazaları en az seviyeye indirmek amacıyla denetim ve farkındalık çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER