© Gündem Aksaray 2021

Salon Kirası Ev Döşemek Kadar Maliyetli

İl genelinde sayısı sınırlı olan düğün salonu ve bahçelerde düğün yapmak isteyen çiftler sadece salon kirası için kredi çekmek zorunda kaldıklarını söylediler.

Yaz ayının gelmesi ile birlikte başlayan düğün sezonu tüm hızıyla devam ederken bu yıl özellikle mahalle düğünlerindeki artışın nedeni olarak anormal rakamlara ulaşan salon kiraları olarak gösteriliyor.

Yaklaşık 3 saat sürecek olan bir salon düğünü için 15 ile 30 binli rakamların istendiğini hatta otel ve kır düğünü için istenilen rakamların bu fiyatların 2 katını aştığını ifade eden vatandaşlar Aksaray belediyesinin bu soruna el atmasını beklediklerini ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Her sene olduğu gibi bu sene de düğün salonu kiraları aldı başını gitti. En ucuz rakamları bile ödeyemeyen kişiler sokak aralarında düğünlerini yapmak durumunda kalıyorlar. Aksaray belediyesinin yıllar öncesinde bir düğün salonu vardı ve evlenecek olan çiftlerin büyük bölümü burada düğünü yapardı. Belediyemizin acil olarak kendisine ait olan arazilere uygun şartlarda bu türden yerler yapmasını bekliyoruz. Bu şehrin en büyük sorunlarından bir tanesi de organizasyon yapacak belediyeye ait olan yerlerin azlığı. Belediyenin Kılıçarslan parkı içerisindeki yerinde uygun şartlarda düğünlerini yapanlar özel salonlardaki kadar yorulmuyor. Bir çok kişi sırf düğün salonu kiralamak için kredi çekmek durumunda kalıyor. Büyük mahallelere yapılacak olan uygun salonlar uygun fiyatlardan verilirse belediyemiz de bizler de kazanırız. Yoksa bu sene 30 bin lira olan kira fiyatları seneye 50 bini de aşacaktır. Sırf kira bedeli vermek istemeyen veya buna gücü yetmeyenlerin büyük bölümü mahalle aralarında düğünlerini yapmak zorunda kalıyorlar. Bu durumda ister istemez birçok soruna neden oluyor” dediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER