Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi:

 

“Binlerce yıllık şanlı tarihi, sayısız zaferle dolu, aziz Türk Milleti için çok değerli olan günler vardır. Asla unutulmazlar. Kazanılmış bir savaştan fazlasıdırlar. Bir varoluş, yeniden dirliştirler. Sakarya Meydan Muharebesini taçlandıran, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1922 de başlattığı ve 30 Ağustos 1922 de zaferle bitirdiği ‘Büyük Taarruz’ işte bu mihenk taşlarından biridir.

 

30 Ağustos Zaferi, içinde Türk tarihinin ve özellikle de Kurtuluş Savaşının özetini barındırır. Yakın tarihimizde Çanakkale ile başlayan Türkü Anadolu’dan atma hevesleri, İnönü ve Sakarya Muharebeleri ile devam etmiştir. Sayıca ve silahça üstünlüklerine güvenip pervasızca saldıranlar, Türk Milletinin vatan sevgisi yanında cüce kaldıklarını biraz geç de olsa öğrendiler.

 

“Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!”

 

Afyonkarahisar’da başlatılan taarruz, Çalköy’de yıkık bir evin avlusunda yükselen bu emrin sonunda, Yunan birliklerinin İzmir’den denize dökülmesi ile sona ermiştir.

 

Zaferden iki yıl sonra, Mustafa Kemal Paşa, Başkomutan Meydan Muharebesi’ni sevk ve idare ettiği Zafertepe’de söylediği şu sözlerle meselenin önemini ifade etmiştir;

“... Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır...”

 

Onun için, dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, birliğinden ve yüksek insani değerlerle, insanlığa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

 

 Bu vesile ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, Aksaraylı hemşerilerimin ve aziz milletimizin “30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.”.

 

            Daha nice yüzyıllara,

            Ay yıldızlı al bayrağın altında

            Hep birlikte, gurur, şan ve şerefle.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dr. Evren Dinçer’in Zafer Bayramı MesajıÖnceki Haber

Başkan Dr. Evren Dinçer’in Zafer Bayramı...

Okul Masrafları Cep YakacakSonraki Haber

Okul Masrafları Cep Yakacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar