Aksaray
DOLAR32.4992
EURO34.6143
ALTIN2479.1

4 Mavi, 4 Kırmızı ve 1 Turuncu Sonuç Seçim Kuruluna Kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4 Mavi, 4 Kırmızı ve 1 Turuncu Sonuç Seçim Kuruluna Kaldı
Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan ATSO meclis üyeliği ve komite seçimlerinde mavi ve kırmızı liste 4’er grubu kazanırken 1 grubu da turuncu liste aldı. 1’inci grupla ilgili karar yapılan itiraz sonucunda bugün seçim kurulu kararı ile açıklanacak.

Aksaray’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında meraklı bekleyiş Perşembe gününe kadar devam edecek. 10 Gurupta 21 listenin yarıştığı seçimler için aylardır çalışan adaylar için son kararı ATSO üyeleri verdi. Yaklaşık 5 bin kişi sabah saat 09:00’dan akşam 17:00’a kadar oy verdi. 19 sandıkta tamamlanan oy verme işleminin tamamlanmasının ardından salonlar ve ATSO içerisi boşaltılarak gözlemciler ve gazeteciler gözetiminde sayım işlemleri başladı. Yapılan sayımlar sonucunda mavi liste 5, 7, 9  ve 10’uncu guruplarda seçimi kazanırken kırmızı liste de 2, 4, 6 ve 8’inci guruplarda üyelerin çoğunun oyunu alarak meclis üyeliği ve komite üyeliğine seçildi. 3’üncü gurupta ise kırmızı ve maviye yakın olmadığını söyleyerek seçmenlerden oy isteyen turuncu liste oylarının çoğunu alarak mecliste 3 üye ile yerini aldı. Sonucu en çok merak edilen ve iki başkan adayının yarıştığı 1’inci listede ise kıyasıya yarış son dakikaya kadar devam etti. 2 Sandıkta tamamlanan oy sayım işlemlerinde sonuç 191 kırmızı  190 mavi çıkarken iki zarfta birisi çizili çift kırmızı oy çıktı. İki kırmızı oyla ilgili itirazlar devam ederken kırmızı liste seçimi kazandığını açıklayarak ATSO binasından ayrıldı. Mavi listenin itirazlarını devam ettirmesi ve yine aynı seçimde başka bir sandıktaki tutanakta zarftan çıkan çift oy nedeniyle o zarfın iptaline karar verildiğine yönelik gösterilen tutanak üzerine itiraz kabul edilerek çift oy çıkan 2 kırmızı zarfla ilgili kararın Pazartesi günü Seçim kurulunca açıklanacağının bildirilmesi üzerine Mavi grupta ATSO’dan ayrıldı.

Bu gün açıklanacak kararın başkanlık için belirleyici olacağı tahmin edilirken her 2 gruptan da başka adayların çıkacağı Konuşulmaya başlandı. ATSO seçimi sonrası sıcağı sıcağına başkanlık için aday olduğunu açıklayan turuncu listeyle beraber kimlerin başkan adayı olarak çıkacağı ve kimin seçileceği Perşembe günü yapılacak toplantının ardından belli olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Meydan Okuyorum”Önceki Haber

“Meydan Okuyorum”

Dinçer; ‘’Yapılamaz Denilen Projenin Zorlu Kısmını Geride Bıraktık’’Sonraki Haber

Dinçer; ‘’Yapılamaz Denilen Projenin Zor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar