Aksaray
DOLAR32.3612
EURO34.6432
ALTIN2381.0

87 Bin Öğrenci için Tatile Girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
87 Bin Öğrenci için Tatile Girdi
2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemi, sona erdi. Aksaray’da 87 bin öğrenci ve 6 bin 354 öğretmen yarıyıl tatiline başladı. Öğrenciler ve öğretmenler için son ders zilinin çalmasının ardından yarıyıl tatili 19 Ocak Cuma günü başladı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun katılımıyla Kazıcıktol İlkokulunda karne dağıtım töreni gerçekleşti.

Kazıcıktol İlkokulu karne dağıtım töreninde Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından 35 öğrenciye karneleri dağıtıldı. Eğitim, öğretim bir ülke için, gelişmek için çok değerli ve kıymetli diyen Aksaray Valisi Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Ülkemizin, devletimizin, milletimizin gelişmesi için eğitime bütün dünya pay ayırıyor ve bütün dünya bu konuda kaynaklarını harcıyor. Biz de bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak eğitim alanında çocuklarımız için, bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için, bütün okullarımızı elden geçiriyoruz. Atölyeleriyle, konferans merkezleriyle, derslikleriyle okullarımızın iç dizaynı olarak çocuklarımıza, öğretmenlerimize en iyi zeminleri, imkânları tanımaya devam ediyoruz. Tabii burada öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Onlar çok önemli bir iş yapıyorlar. Bir sanatçının mermeri işleyerek ona değer kazandırması ne kadar zor bir şeyse öğretmenlerimiz de o şekilde çocuklarımıza en iyi şekilde ilgi, alaka göstererek eğiterek onları topluma kazandırmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Eğitimcileri yalnız bırakmayın!”

Anne ve babalara seslenen Vali Kumbuzoğlu, “ Anne ve baba olarak çocukları yetiştirmek ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Yeri ve zamanı geldiği zaman çocuğumuza söz geçiremiyoruz. Çocuğumuzu yönlendiremiyoruz. Bu konuda zaman zaman çaresizlik yer yaşıyoruz ama bütün bu zorlukları öğretmelerimiz ve okul idarecilerimiz bu zorlukları başararak çocukları en iyi bir şekilde işleyerek devlete, sisteme ve milletimize kazandırıyorlar. Bu bakımdan onlar bu kadar zor bir işi yapıyorlar. Kendilerini yürekten tebrik ediyoruz. Bütün öğretmelerimizi yürekten tebrik ediyorum, evet burada sevgili velilerimize, anne ve babalarımıza da seslenmek istiyorum. O kadar zor süreç içerisinde öğretmelerimiz bu kadar kıymetli ve zor bir fedakârlıkları yaparken velilerimizin de, anne babalarımızın da öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi yalnız bırakmaması gerek. Kendileri de aynı zamanda evlerde çocuklara çok iyi bir şekilde destek vermeleri gerekiyor. Öğretmenlerin çizdiği doğrultuda çocuklarımıza destek dersler vermeleri gerekiyor. Takip etmeleri gerekiyor. Çocuklarımızı geleceği hazırlama noktasında anne ve baba olarak bizlere düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor.” dedi.

“Kendinizi geliştirmek için kitap okumayı ihmal etmeyin!”

Kitap okumanın önemine değinen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Çocuklarımızın sadece ders çalışan, ödevlerin yapan değil, devlete millete, topluma çalışan, üreten, gerçeğe giren, vatana, millete, devlete bağlı birer evlat olarak yetiştirmek biz anne ve babalar olarak çok büyük görevler düşüyor bize. Evet, bu noktada öğrencilerimize de seslenmek istiyorum. Sevgili öğrenciler, evet, 2 haftalık bir tatil var. Gezin, dolaşın eğlenin. Bütün arkadaşlarınızla özgürlüğün tadını çıkarın ama bu arada bol bol kitap okumayı da ihmal etmeyelim çünkü kitap okumak çok bir değerdir. Çok büyük değerlere yüklenerek hayata atılıyorsunuz, bunun yolu da kitap okumaktır. Hem eğleneceğiz hem gezeceğiz hem dolaşacağız ama kitap okumayı da ihmal etmeyeceğiz. Bu noktada ziyaret edeceğiz, kendimizi de geliştireceğiz. Ben bu vesileyle bütün öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi yürekten tebrik ediyorum.  Öğrencilerimizi de alınlarından öpüyorum. Kendilerini çok çok sevdiğimizi, her şeyi onlar için yaptığımızı ve onların bizim her şeyimizin olduğunu bir an bile unutmasınlar. Kendilerini seviyoruz, kendilerine iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

Karne dağıtım törenine Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve veliler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer’e 31 Mart ProvasıÖnceki Haber

Dinçer’e 31 Mart Provası

Arıbaş “Uyumla Başlayan Projeler Olumlu İlerliyor”Sonraki Haber

Arıbaş “Uyumla Başlayan Projeler Olumlu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar