Aksaray
DOLAR32.4137
EURO34.8261
ALTIN2401.3

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları Greve Gidiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları Greve Gidiyor
Enflasyon, sağlık çalışanlarına şiddet ve yetersiz buldukları maaş zamları nedeniyle ülke genelinde aile hekimleri ve aile sağlığı merkezlerinde çalışanlar 1-2 Ağustos tarihlerinde grev kararı aldılar.Ülke genelinde artan enflasyon, sağlık çalışanlarına şiddet, memur maaşlarına yapılan zamların yetersiz bulunması ve ek ödemelerin kök maaşlara yansıtılmaması gibi nedenlerle grev kararı alan 19 sendika ve iki aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu'nu (SABİM) bünyesindeki sağlıkçılar 1-2 Ağustos tarihlerinde iki gün süre ile iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Aksaray’da kaç aile hekimi merkezinin ve kaç personelin bu eyleme destek vereceği konusunda bir açıklama yapılmazken grev kararı vatandaşlarca tepkiye neden oldu.

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik süreçte aile hekimliklerine gitmek zorunda kalan alt ve orta gelir guruplarına göre daha avantajlı kişilerin grevlerinin yine kendilerinden alt gelir gurubundaki vatandaşları mağdur edeceğini belirten vatandaşlar; “Ülkemiz gerçekten de her kesimi etkileyen çok zor bir ekonomik süreçten geçiyor. Ne memurlar ne asgari ücretle çalışanlar ne de emekliler verilen maaşlardan ve artan fiyatlardan memnun değil. Her geçen gün değişen etiketler nedeniyle hayatları daha da zorlaşan insanların sağlıkları için tek gidebilecekleri yer olan aile hekimlerinin bu insanlardan çok daha fazla gelir elde etmelerine rağmen grev kararı alarak yine kendilerinden alt gelir gurubundaki insanları mağdur etmelerini anlamak mümkün değil. Onlar gibi bizler de maaşlarımızdan memnun değiliz. Bizlerinde birçok sorunları var ancak bunun çözümü bu değil. Sağlıkta grev kararını anlayamıyoruz. Ekonomik koşullar konusunda aynı fikirde değiliz.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına gelince yıllardır bizler de bu konuda net çözümler bekliyoruz. Canı isteyen veya sıkılan gidip bir insana fiili temasta bulunamaz, hakaret edemez veya tehdit edemez. Bu sorun artık kalıcı olarak çözülmeli ve doktorları, hemşireleri ve diğer sağlık çalışanlarını darp edenler ellerini kollarını sallaya sallaya sokaklarda gezmemeli. Yaptıklarının bedelini ödemeliler. Bu konuda sağlık çalışanlarımızın sonuna kadar yanlarındayız” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Trafikten Yayalar İçin DenetimÖnceki Haber

Jandarma Trafikten Yayalar İçin Denetim

Unutmuştuk! Hatırladık!Sonraki Haber

Unutmuştuk! Hatırladık!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar