Aksaray
DOLAR32.2724
EURO35.0689
ALTIN2466.1

Aksaray Barosu Aşure Geleneğini Meydanda Sürdürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Barosu Aşure Geleneğini Meydanda Sürdürdü
Aşure ayının girmesi ile etkinliklerin merkezi haline gelen 15 Temmuz milli irade meydanında Cuma aşuresini Aksaray Barosu dağıttı.

Her sene vatandaşlar ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen aşure dağıtım etkinliklerinin bu yılki adresi 15 Temmuz milli irade meydanı oldu. Geçmiş yıllarda programı düzenleyen kurumun bulunduğu alanlarda yapılan aşure etkinlikleri bu yıl kent meydanında yapılıyor. Aksaraylı vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kent meydanı her gün farklı bir kurum tarafından düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Aksaray barosu da her yıl Aksaray adliyesi içerisinde düzenlediği aşure etkinliğini bu yıl kent meydanına taşıdı. Cuma namazından sonra hazırlanan aşureler Aksaraylı vatandaşlar ve davetlilere dağıtıldı. İlk kez adliye dışında aşure etkinliği düzenleyen Aksaray barosu başkanı Ev. Ferit Köse yaptığı açıklamada; “Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın sembolü olan aşure gününde Aksaray Barosu olarak kent meydanında vatandaşlarla bir araya gelmek istedik. Her sene geleneksel olarak aşure gününü gerçekleştiriyoruz. Bu sene ilk defa vatandaşlarımıza dokunarak onlarla birlikte bu programı gerçekleştirmek istedik. Bizleri bugünde yalnız bırakmayan Sayın Valimize, Adalet komisyonu başkanımıza, Başsavcımıza ve Aksaray halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Meydanda düzenlenen aşure gününe katılan vatandaşlarda yaptıkları açıklamalarda; “Bu yıl kent meydanı aşure etkinlikleri için bir merkez haline geldi. Şehrin merkezinde herkese ulaşabilecek bir alanda birçok kamu kurum ve kuruluşu ile dernekler aşure dağıtıyor. Allah kabul etsin. İnşallah bundan sonraki dönemler için de bu mekân bir merkez haline gelir ve bu sayede gelenek de amacına ulaşır” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araç Motorundan Çıkartılan Yılan Doğaya SalındıÖnceki Haber

Araç Motorundan Çıkartılan Yılan Doğaya...

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi TutuklandıSonraki Haber

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar