Aksaray
DOLAR32.4947
EURO34.9522
ALTIN2433.7

AKSARAY İHH 2022 FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKSARAY İHH 2022 FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği 2022 yılında Aksaray geneli ve yurtdışındaki kriz bölgelerinde gerçekleştirdiği insani yardım çalışmaları hakkında şeffaflık ilkesi gereğince vatandaşlarımızı bilgilendirme mahiyetinde bir faaliyet raporu yayınladı.

Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, ülkece çok bereketli bir yıla şahit olduklarını, bu süreçte İHH olarak İnsani yardım çalışmalarının 123 farklı ülkede, Türkiye’de yurtiçinde, ilçelerde temsilciler ve gönüllüler vasıtası ile yürütüldüğünü belirtti.  2022 Yılında hayırseverlerin kayda değer bağışlarıyla binlerce ailenin yüzünün güldüğü ifade edildi.

Hayırsever ve sahada fedakarca çalışan gönüllülere teşekkür ederek sözlerine devam eden Korkmaz, birimler ve projeler üzerinden yürüttükleri faaliyetleri şöyle sıraladı:

İL İÇİ YARDIM BİRİMİ:

Aksaray merkez ve ilçelerimizde yerli yabancı ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi;

950 aileye gıda kolisi,

548 adet 250 TL değerinde alışveriş çeki,

“Tütmeyen baca kalmasın.” sloganı ile başlattığımız kış yardımları kapsamında 33 aileye odun-kömür,

41 aileye soba,

52 aileye elbise ve ayakkabı,

Daha çok Ramazan ayında olmak üzere zekât ve fitre vb. bağışlardan 129 aileye 110.000 TL. nakdi,

13 Aileye un,

400 aileye 130.000 TL değerinde et,

Çok sayıda aileye mutfak, züccaciye gibi ev eşyası ile buzdolabı, fırın gibi beyaz eşya yardımları yapıldı.

Evlilik hazırlığındaki 4 yetim gencimize çeyiz desteği sağlandı.

Derneğimiz 2022 yılında il içinde 2080 aileye emsal değeri toplam 944.000 TL olan yardım ulaştırdı.

KADIN KOLLARI BİRİMİ:

Gönüllülerimizle bir araya gelinerek mantı, erişte, sirke, turşu yapımı ve el örgüsü vb. infak atölyesi çalışmalarıyla ihtiyaçlı ailelere kaynak oluşturuldu.

Hanım görevli ve gönüllülerimize Sağlık il Müdürlüğü yetkililerince ilkyardım kursu verilerek, ilkyardım sertifikası almaları sağlandı.

Gönüllü ve Kadın Kolları üyelerimize Kanser Tarama Testi ve Bilgilendirme semineri verildi.

Şehrimizdeki yetim ve ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret edildi.

Aşure yarışması düzenlendi. Dereceye giren 3 hanımefendiye ödül takdim edildi.

Gönüllülerimizle evlerinde tek başına yaşamak zorunda kalan yaşlı teyzelerle eşleştirilerek düzenli olarak ziyaret etmeleri ve farkındalık çalışmaları yapılıp,

Hanım gönüllülerimizle birlikte cami temizlikleri gerçekleştirildi.

Düğün hazırlığındaki 4 yetim gencimize çeyiz desteği sağlandı.

EĞİTİM BİRİMİ:

Aksaraylı eğitim çağındaki yetim ve ihtiyaç sahibi 473 genç ve çocuğumuza  her ay düzenli olarak toplam değeri 168.250 TL. olan burs veriyoruz.

Gençlerimizin maddi-manevi, akademik ve ahlaki yönden gelişimlerine katkıda bulunacak; Bilim Merkezi Gezisi’ Kitap Okuma Etkinliği ve Kitap Tahlili Doğa Yürüyüşü ve Doğaya Yem Bırakma, Çocuk Şenliği, Sinema-Film İzleme, Kayseri/ Erciyes Gezisi ve Erciyes Dağı’nda Kayak Etkinliği, mübarek gecelerde gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik programlar, Geleneksel Sanat etkinlikleri, Taşpınar ve Sultanhanı Halısı Tanıtımı ve Sultanhanı Gezisi, Yaşlılar Haftası Büyüklerimizi Evlerinde Ziyaret, Mektup Yazma Etkinliği, ‘Bilinçaltı Teknikleriyle Sınav Atölyesi’ Cenaze İşlemleri Kursu, Halı saha Maçları, Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Ziyareti, ramazanda iftar programları, Çocuklarla Camide Buluşma Etkinliği, At Çiftliği Etkinliği, Tefekkür Yürüyüşü, Yerli Malı Haftası gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

YETİM BİRİMİ:

Aksaray genelinde tespitini yaptığımız yaklaşık 800 yetim çocuğumuza, beslenme, barınma, eğitim, sağlık gibi konularda destek veriyoruz.

Aksaraylı 273 yetim çocuğumuza sponsorluk projesi kapsamında her ay, düzenli olarak burs veriyoruz.

Ramazanda toplam 600 yetim ve yetim annesine bayramlık giydirildi.

150 Yetime kırtasiye desteği,

60 Yetime okul kıyafeti,

150 yetim ailesine kurban eti paketi,

41 Aileye canlı küçükbaş kurbanlık hediye edildi.

250 Yetim ailesine Ramazan Kumanyası,

170 Yetim ailesine alışveriş çeki,

15 Öğrenciye servis desteği sağlandı.

332 Aksaraylı hayırseverimiz bir yetime sponsor olmuştur.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte yürüttüğümüz “İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi” kapsamında 23 kurum sponsorluğu bulunmaktadır.

GENÇ İHH

Gençlerin kendilerini geliştirmelerine, maddi ve manevi yönden gelişimlerine katkı sağlayacak çeşitli projeler ve etkinlikler gerçekleştirdik. Kitap tahlilleri, sportif etkinlikler, doğaya yabani hayvanlara yem bırakma, doğa yürüyüşleri vb.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte gönüllülük projeleri kapsamında yürüttüğümüz  “Gençlikle Hayalleri Yetim Kalmasın” projesini başarılı bir şekilde tamamladık. Türkiye’de yürütülen gönüllülük projeleri arasında projemiz birincilik ödülüne layık görülerek “İyilik En İyi Ödül Plaketi” verildi.

ASÜ İnsan Hak Ve Hürriyetleri Topluluğumuzla Üniversitede sınava girecek bireylerin eşyalarını bırakabilecekleri için emanet standı açtı.

İnsan Hakları ihlallerinin yaşandığı Doğu Türkistan Çin’in ve Filistin’de İsrail’in saldırıları protesto edildi. Mavi Marmara ile ilgili üniversitemizde konferans düzenlendi. Yaşanan zulümleri dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla sosyal medya çalışmaları ve basın açıklamaları yapıldı. Yine üniversitemizde Balfour Deklarasyonu Hakkında Bildiri Dağıtıldı.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BİRİMİ:

Aksaray Üniversitesi’ni kazanarak şehrimize gelen misafir uluslararası öğrencilerimizin katıldığı tanışma programları düzenlendi

Bağışçı ve gönüllülerimizin desteğiyle uluslararası öğrencilerin katıldığı iftar sofraları kuruldu.

Adresleri bilinen yaklaşık 50 öğrenci evine alışveriş çeki, kurban eti ve gıda kolisi Maddi zorluklar yaşayan öğrencilerimize harç ücreti ve fatura desteği, eşya yardımının yanında dönemsel maddi yardımlarda bulunuldu.

ARAMA KURTARMA BİRİMİ

Daha önceki senelerde yaşanan Elazığ, İzmir depremlerinde, Akdeniz Sahillerindeki yangınlarda ve Karadeniz bölgemizde meydana gelen sel felaketlerinde bölgede arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına katılan arama kurtarma birimimiz, eğitim ve tatbikat maksadıyla Hasandağı ve Ekecik Dağı tırmanışı ve Ihlara Vadisi yürüyüşü gerçekleştirdi. AFAD’ın düzenlediği eğitimlerle birlikte, vakfımızın düzenlediği Doğada arama kurtarma, Kentsel Arama Kurtarma eğitimlerine katılarak sertifika aldılar.

YURTDIŞI YARDIM BİRİMİ

Yurt dışı yardım birimimiz savaş ve doğal afetlerden dolayı zorda kalmış insanlara acil insani yardım ve insani diplomasi çalışmaları ile destek vermektedir. Katarakt ameliyatları, su kuyusu, okul, cami, sağlık tesisi gibi kalıcı projeler bu kapsamdadır. 2022 yılında Suriye kamplarına 19 tır insani yardım gönderildi ve Suriye’deki son durumla ilgili olarak konferans düzenlendi. Yemen, Togo, Filistin, Afganistan, Sudan ülkelere acil yardımlar gönderildi.

Aksaraylı hayırseverlerimiz 180 katarakt ameliyatı gerçekleştirirken, susuzlukla mücadele eden Mali, Nijer, Somali, Kenya gibi Afrika ülkelerinde 25 adet su kuyusu açtırmıştır.

Yetim Dayanışma Günlerinde, Nepal’de hiç kimseye muhtaç olmadan, kendi geçimlerini sağlayabilmeleri, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için keçi besiciliği projesi kapsamında 70 yetim ailesine 140 keçi hediye edildi.”

Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, 2022 yılında yüzlerce iyiliğe vesile olmanın memnuniyetini dile getirirken, iyilikte payı olan tüm hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Belediyesi İhtiyaçları Yerinde Çözüme KavuşturuyorÖnceki Haber

Aksaray Belediyesi İhtiyaçları Yerinde Ç...

Tarihi Taşpınar Halısı Kadın Aktivite Merkezi’nin Kursları İle Gelecek Nesillere TaşınıyorSonraki Haber

Tarihi Taşpınar Halısı Kadın Aktivite Me...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar