Aksaray
DOLAR32.3399
EURO34.8616
ALTIN2386.1

Aksaray Nüfusunun Yüzde 28’ini Çocuklar Oluşturuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Nüfusunun Yüzde 28’ini Çocuklar Oluşturuyor
Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı istatistiklerle çocuk verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray nüfusunun yüzde 28,3’ünü çocuklar oluşturdu.

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı istatistiklerle çocuk verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray nüfusunun yüzde 28,3’ünü çocuklar oluşturdu.

TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere göre Türkiye nüfusunun yüzde 26,0'ını çocuk nüfus oluşturdu. Aksaray çocuk varlığı ile ülke nüfusunun üzerinde yer aldı. Yüzde 28,3’ünü çocuk nüfusunun oluşturduğu Aksaray’da en fazla nüfus 10-14 yaş aralığında oldu. 438 bin 504 nüfus sayısının 123 bin 885’ini çocuklar oluşturdu. Çevre illere göre en fazla çocuk nüfusuna sahip olan Aksaray’ın çocuk istatistiklerini değerlendiren vatandaşlar, genç nüfusun şehre dinamizm kattığını kaydetti. Çocuk nüfusunun ülke genelinde azalmasına karşın Aksaray’da artış göstermesinin sevindirici olduğunu söyleyen vatandaşlar, “TÜİK tarafından açıklanan çocuk istatistiklerine göre ilimizin yüzde 28,3’ini çocuklar oluşturdu. Çocuk nüfusumuzun fazla olması geleceğimiz açısından önem arz ediyor. Gerek işgücümüz olsun gerekse şehrimizin gelişimi olsun çocukların varlığı bizleri mutlu ediyor. Çevre illere göre de çocuklarımızın varlığının oranının fazla olduğunu görüyoruz. Aksaray hızla büyüyen ve gelişen bir şehir olduğu için nüfus yoğunluğunun arttığını da gün geçtikçe hissediyoruz. Çocuk varlığımıza sahip çıkarak şehrimizin gelecek yatırımlarını bu oranlara göre geliştirmemiz yararlı olacaktır. İnşallah nüfusumuz dengeli bir şekilde dağılım ve gelişim gösterir.” İfadelerini kullandılar. Diğer taraftan TR71 bölgesinde yer alan illerden Kırıkkale’nin nüfusunun yüzde 21,4’ünü, Niğde’nin nüfusunun yüzde 26,6’sını, Nevşehir’in nüfusunun yüzde 23,7sini ve Kırşehir’in nüfusunun yüzde 22,5’ini çocuk nüfus oluşturdu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özgürlük Filosu Akdeniz’e AçılacakÖnceki Haber

Özgürlük Filosu Akdeniz’e Açılacak

Macera Dolu Park AçılıyorSonraki Haber

Macera Dolu Park Açılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar