Aksaray
DOLAR32.3817
EURO34.7913
ALTIN2439.4

Aksaray’da Asayiş Berkemal

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Asayiş Berkemal
Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray’ın daha güvenli bir şehir olması için Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir şekilde çalışılmalarını sürdürüyor. Yılın ilk iki ayında asayiş ve huzurun teminatı olan güvenlik güçlerinin başarılı çalışmaları vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

Aksaray Valiliği tarafından açıklanan güvenlik ve asayiş verilerine göre Aksaray’da pek çok alanda suç oranları en aza indirilirken suçlulara da geçit verilmedi. Bu kapsamda 177 Emniyet Müdürlüğü ekibinden bin 88 polis ve 110 Jandarma Komutanlığı ekibinden bin 25 jandarma olmak üzere toplam 287 ekiple 7 gün 24 saat kesintisiz çalışma yürüttü. Aksaraylıların refahı için şok uygulamaları gerçekleştiren ekipler güvenlik ve asayiş problemlerini en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ocak ve Şubat aylarında yapılan uygulamaların detaylarını paylaşan ekipler 54 bin 486 şahsın sorgulandığını ve bu sorgulamalarda 642 aranan şahsın tespit edilerek 204’ünün tutuklandığını ifade etti. Aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise 2023 yılının ilk 2 ayına göre yüzde 46 oranında artış sağlanarak büyük bir başarı elde edildiğini kaydeden ekipler suçluların yakalanması için çalışmalarının gece gündüz demeden devam edeceğinin mesajını verdi.

Ayrıca kişilere karşı bin 3 olayın meydana geldiğini belirten ekipler bu olayların yüzde 98’inin aydınlatıldığını söyledi. Aydınlatılan olaylarda ise 982 kişinin yakalandığını ve yakalanan şahısların 16’sının tutuklandığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Aksaray’da 2024 yılının ilk iki ayında; malvarlığına karşı ise 520 olay meydana gelirken bu olayların yüzde 76’sı aydınlatıldı ve 162 kişi yakalandı. Yakalanan şahısların ise 33’ü tutuklandı. Malvarlığına karşı işlenen suçlar kapsamında bu yıl 2023 yılının ilk 2 ayına göre yüzde 6 oranında düşüş meydana geldiği kaydedildi. Emniyet ve jandarma ekiplerinin başarılı çalışmalarını takdir eden vatandaşlar güvenilir şehir imajının çizilmesi noktasında bu çalışmaların önem arz ettiğine değindi. Aksaray’ın huzur ve güven şehri olması için gece gündüz demeden çalışan ekiplere teşekkür eden vatandaşlar bundan sonraki çalışmalarında da emniyet ve jandarma ekiplerine başarılar diledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer “Vatandaşlarımız, Taleplerini Bizim Çözeceğimize İnanıyor”Önceki Haber

Dinçer “Vatandaşlarımız, Taleplerini Biz...

İmamoğlu’ndan Pelinsu Yıldırım Demir’e Tam DestekSonraki Haber

İmamoğlu’ndan Pelinsu Yıldırım Demir’e T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar