Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Aksaray’ın Bereketli Topraklarına DSİ’den Can Suyu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’ın Bereketli Topraklarına DSİ’den Can Suyu
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Aksaray Uluırmak Mamasın Barajı Sulaması Yenileme işinde çalışmaların devam ettiğini, proje tamamlandığında 214 bin 200 dekar tarım arazisini modern sulama sistemleri ile sulanarak sulamada tasarruf sağlanacağını ifade etti.

Proje ve projenin işleyişi konusunda önemli açıklamalarda bulunan Balta, “Proje, Aksaray İli Merkezi olmak üzere 18 adet çevre yerleşim yerine hizmet etmektedir. 196 bin 880 dekar sağ sahil ve 17 bin 320 sol sahil olmak üzere toplam 214 bin 200 dekarlık Aksaray Uluırmak Sulamasının borulu şebeke haline dönüştürülmesi amacıyla ele alınmıştır. Yapılacak toplam borulu şebeke kanal uzunluğu 465 bin 934 metredir. Çelik boru ve PE100 boru döşeme imalatları hızla devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Projede Yüzde 20 Fiziki Gerçekleşme

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ”Projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını ve % 20 fiziki gerçekleşme oranı sağladıklarını ifade etti. Modern sulama projesinin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirtti. Proje sayesinde 214 bin 200 dekar tarım arazisinin sulama maliyetleri düşecek ve verimi artacaktır. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, yetiştirebilecektir.” dedi.

Milli Ekonomiye 624 Milyon TL Katkı

2024 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 624 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Ülke tarımında önemli yeri bulunan Aksaray’ın kadim ve bereketli topraklarında modern sulu tarımı yaygınlaştırmak için büyük çaba sarf edilmektedir ve projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 214 bin 200 dekar tarım arazisi modern sulama sistemlerine kavuşacaktır.” şeklinde konuştu. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baro’nun Film Etkinlikleri SürüyorÖnceki Haber

Baro’nun Film Etkinlikleri Sürüyor

FETÖ Üyesi Jandarma TEM’den KaçamadıSonraki Haber

FETÖ Üyesi Jandarma TEM’den Kaçamadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar