Aksaray
DOLAR32.2729
EURO34.9488
ALTIN2395.5

Asayişin Mart Karnesi Göz Doldurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asayişin Mart Karnesi Göz Doldurdu
Aksaray merkezde huzur ve güven için 24 saat görev yapan polis ekipleri yaptıkları anlık denetimler ile çok sayıda suçluyu yakalarken suç unsuru olan birçok malzeme ve uyuşturucu madde de ele geçirdiler.

Aksaray’da huzur ve güven için çalışmalarına ara vermeden devam eden i emniyet müdürlüğü asayiş şubesi ekipleri günlük devriye faaliyetleri dışında düzenledikleri şok denetimlerle de çok sayıda aranan şahsı ele geçirirken suç unsuru olan birçok malzeme ve uyuşturucu madde de ele geçirdiler.

31 Ocak-31 Mart tarihleri arasında Aksaray Cumhuriyet başsavcılığı talimatıyla gündüz ve gece saatlerinde şehrin birçok farklı noktasında yapılan uygulamalarda 26 bin 708 şahsın GBT sorgusunu yapan polis ekipleri arama kaydı bulunduğu tespit edilen 131 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 131 kişiden; Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma-kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçlarından dolayı (28 Yıl 6 Ay) kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi ve hırsızlık suçundan toplam 61 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şahıs ile birlikte değişik suçlara karışan 82 kişi tutuklanarak Aksaray ceza infaz kurumu müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Bin 981 aracın kontrol edildiği çalışmalarda;

5 adet çalıntı motosiklet,

2 adet çalıntı otomobil,

6 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte 39 adet fişek,

4 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca ile birlikte 8 adet fişek,

2 adet ruhsatsız av tüfeği,

1 adet çalıntı kaydı bulunan tabanca, 

9 farklı şahıstan, (25,06) gr esrar maddesi, (10,55) sentetik kannabinoid (bonzai)  maddesi, (8,03) gr metamfetamin maddesi, (3) adet extacy hap ele geçirildi.

Operasyonlara ilişkin il emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denilirken Aksaraylılarda polis ekiplerine teşekkür ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray son dönemde dışarıdan aldığı göç ve gençlerdeki aşırı değişim nedeniyle güvenlik sıkıntısı bulunması beklenen illerden bir tanesi. Ancak polis ekiplerimiz sayesinde olumsuzlukların önüne geçiliyor. Son dönemde sayıları hızla artan çocuk parkları ve millet bahçelerinde huzur ve güvenlik için denetimlerin daha da sıklaşmasını istiyoruz. Allah hiç birinin ayağına taş değdirmesin, hepsinden Allah razı oldun” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cinayetin Failini Jandarma YakaladıÖnceki Haber

Cinayetin Failini Jandarma Yakaladı

Özkök “Bir Milyarlık Kalıcı Konut Projesini Hayata Geçiriyoruz”Sonraki Haber

Özkök “Bir Milyarlık Kalıcı Konut Projes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar