Aksaray
DOLAR32.5222
EURO34.8044
ALTIN2420.3

ASÜ den Önemli bir Başarı Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ den Önemli bir Başarı Daha
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Engelsiz Üniversite Ödülleri" için bu yıl 97 üniversiteden toplam 1091 başvuru aldıklarını, 56 üniversitenin 295 bayrak almaya hak kazandığını bildirdi.

Yükseköğretim Kurulunca, Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Ödül Töreni, YÖK Başkanlığında düzenlendi. Özvar, buradaki konuşmasında, kurul olarak "engelsiz üniversite ve erişilebilir kampüs" anlayışıyla dezavantajlı öğrenciler için bütün yükseköğretim kurumlarıyla işbirliği içinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Bayrak alma konusunda öne çıkan ilk 20 üniversiteye ilişkin Özvar, şu açıklamalarda bulundu:

"Selçuk Üniversitesi 37 bayrakla ilk, Aksaray Üniversitesi 23 bayrakla ikinci sırada yer almıştır. Mersin Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ise her ikisi de 20 bayrakla üçüncü sırayı paylaşmaktadır. Bu sıralamada diğer üniversitelerin başarıları da dikkat çekicidir. Bartın Üniversitesi 16 bayrakla dördüncü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 11 bayrakla beşinci ve Anadolu Üniversitesi 10 bayrakla altıncı sırada yer almaktadır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 9 bayrakla yedinci, Ege Üniversitesi de 9 bayrakla sekizinci sırada yer almaktadır. Yozgat Bozok Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve TED Üniversitesi ise her biri 8 bayrakla dokuzuncu sırayı paylaşmaktadır. Bu başarılı üniversitelerin yanı sıra Marmara Üniversitesi 7 bayrakla onuncu, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi de 7 bayrakla on birinci sırayı elde etmiştir. Kastamonu Üniversitesi 6 bayrakla on ikinci, İstanbul Üniversitesi de 6 bayrakla on üçüncü sırada yer alırken, Sakarya Üniversitesi 5 bayrakla on dördüncü sırayı elde etmiştir. Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ise her ikisi de 5 bayrakla on beşinci sırayı paylaşmaktadır." Özvar, Engelsiz Program Nişanı'nı 14 programla 4 üniversitenin aldığını belirterek, "Bu kapsamda, Dokuz Eylül Üniversitesi 9 nişana, Ege Üniversitesi 3 nişana, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve İzmir Bakırçay Üniversitesi 1’er nişana sahip olmuştur." dedi. YÖK Başkanı Erol Özvar törene katılan üniversite rektörlerine ödüllerini takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Belediyesi Sıcak Asfalt Serim Çalışmalarına Hız VerdiÖnceki Haber

Aksaray Belediyesi Sıcak Asfalt Serim Ça...

Liselilerin Kavgasında Kan AktıSonraki Haber

Liselilerin Kavgasında Kan Aktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar