Aksaray
DOLAR32.5411
EURO34.9524
ALTIN2454.8

ATB Başkanı Özkök; “Üreticiye Sahip Çıkın”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATB Başkanı Özkök; “Üreticiye Sahip Çıkın”
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, et ve süt üreticileri adına çağrı yaparak sütün litre fiyatının en az 5 lira, karkas etin kilogram fiyatının en az 60 lira olması gerektiği vurgusunu yaptı.

Et ve süt üreticilerinin artan mazot ve gübre fiyatları ile üretimin durmanın eşiğine geldiğini söyleyen ATB başkanı Özkök, üreticilere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Özkök yaptığı açıklamada; “Ulusal Süt Konseyi acilen toplanmalıdır. Süt en az 5 lira olmalıdır. Et Konseyi oluşturularak karkas et fiyatı 60 lira olmalıdır. Pandemi sürecinin gizli kahramanlarının en önemlisi üreticiler ve hayvancılık işletmeleridir. Dünyada gelişen covid belası ülkemizde de çok büyük etkiler yapmıştır. Devletimiz, bu salgını kontrol altına almak için aşılama ve gereken önemlerle birlikte mücadele vermiştir. Anlaşılmıştır ki, gıda ve tarımsal ürünlerin yani üreticilerin önemi ortaya çıkmıştır. Gıda tedariğini sağlayabilmek adına, kıymetli üreticilerimiz ‘’inadına üretim inadına tarım’’ diyerek elinden geleni yapmıştır. Salgın süreci boyunca hep sabretmiş, memleketimizi ithalata muhtaç etmemek için üretmiş olduğu et ve sütün zarar etmesine rağmen üretimden çekilmemiştir. Gelinen noktada, yurtdışından yapılan yem hammaddeleri ithalatı dolayısıyla, üretmiş olduğumuz yem fiyatlarının her hafta üst üste yapılan zamlar nedeniyle üreticilerimizin birçoğu üretimden çekilme düşüncesine girmiştir.”dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök açıklamasının devamında üretimin devamlılığının sağlanabilesi için desteğin şart olduğunu vurgulayarak; “Sektörün devamlılığı adına, kıymetli yetkililerimizi sağduyuya kulak vererek memleketimizin üreticilerine sahip çıkma adına süt ve et fiyatlarında iyileştirme yolunda çok acilen çözüm üretmeleri gerekmektedir. Süt, et ve yem paritesini tutturabilmek üreticinin kar edebilmesini sağlayabilmek şuan itibariyle çok önemlidir.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lastikçilerde Kış Mesaisi BaşladıÖnceki Haber

Lastikçilerde Kış Mesaisi Başladı

Sokaklarda Çalıştırılarak Günlerini KutladılarSonraki Haber

Sokaklarda Çalıştırılarak Günlerini Kutl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar