Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

ATSO Üyeleri “Bunalttınız Yeter”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO Üyeleri “Bunalttınız Yeter”
Yaklaşan seçimler öncesi komite ve başkan adaylarının çalışmaları sürerken oy kullanacak olan ATSO üyeleri yaşanan sürecin kırıcı düzeye ulaştığını söyleyerek adaylara “Bu sadece bir seçim, savaş değil” diye seslendiler.

4.5 Yıl aranın ardından seçim takvimi açıklanan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında komite ve başkan adayları seçim çalışmalarına hız verdiler. Şu ana kadar 3 başkan adayı yapılacak olan seçimlerde ATSO başkanlığına talip olduklarını açıklarken başkan adaylarını seçecek olan komitelerin seçim çalışmaları son yılların en tempolu sürecine ulaştı. Toplam 10 komitede seçilecek olan 30 kişilik Ticaret ve Sanayi Odası meclisi kendi içerisinde başkan ve meclis başkanını seçerek önümüzdeki 4 yıl boyunca Aksaray Ticareti ve Sanayisine yön verecek.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ise adaylara seslenerek 19 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimle ilgili adayları sağduyuya davet ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yeni dönem için seçim takvimini açıkladı. Çok sayıda üyesi bulunan odamızda toplam 10 komitedeki 30 aday tüm üyeleri temsil etmiyor. Bu sayının ya arttırılması ya da komitelerin iş kollarına yani nace kodlarına göre ayrılması gerekiyor. Yıllardan beridir sadece seçim zamanı gördüğümüz komite adayları yeniden oy için kapılarımızı çalmaya başladılar. Buraya kadar anormal bir durum söz konusu değil. Ancak yaşanan süreç gün geçtikçe kırıcı boyutlara ulaşmaya başladı. Her komitede değişik adaylar neredeyse her hafta kapıları çalarak oy için söz vermemizi istiyor. Söz alanlar da karşı tarafa bu adam bize oy verecek diyerek oradaki adayları tekrardan üzerimize gönderiyor. Bizler bu ilde kimseyle düşman olmak istemiyoruz. Seçim günü sadece bir oy vererek komitedeki adayımızı seçeceğiz. Bu çalışmalar artık çalışma boyutunu geçmiş durumda. Bu Aksaray’ın geleceğine de insanların kendi aralarındaki ticaretlerine de zarar vermeye başladı. Artık bizler de demokratik yerlerdeki gibi oy kullanmak ve dedikoduları duymak istemiyoruz. Bizlere gelenler kendilerini ve projelerini anlatsa daha hayırlı olacak. Gelen adaylar sadece karşı tarafı kötülemekten başka bir şey anlatmıyor. İlerleyen günlerde bu durum daha başka boyutlara ulaşmaz inşallah. Birileri bir yerlere seçilecek diye binlerce insan kendi içerisinde küsme boyutuna getiriliyor. Ayrıca bu güne kadar seçilen komite üyelerinin seçildikleri komitedeki üyelere ne gibi çalışmalar yaptıklarını da bir açıklamalarını istiyoruz. 4.5 yıldır seçildiği komitede üyesine hiçbir kolaylık veya proje üretmeyen kişilerin neden yeniden o koltuğa aday olduklarını da anlamakta zorluk çekiyoruz. Artık bu komiteler ve ATSO’nun mevcut seçim sisteminin tekrardan gözden geçirilmesini istiyoruz. Neden belediye başkanlığında olduğu gibi bizler başkana ayrı meclise ayrı oy veremiyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gurbetçi Dokunuşuyla Konut Satışı Verileri ArttıÖnceki Haber

Gurbetçi Dokunuşuyla Konut Satışı Verile...

“Şehrimizin Değerlerini Aydınlatıyoruz”Sonraki Haber

“Şehrimizin Değerlerini Aydınlatıyoruz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar