Aksaray
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5

Aydoğdu “Ahilik; Hile, Yalan, Kıskançlık Gibi Duyguları İçinde Barındırmaz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydoğdu “Ahilik; Hile, Yalan, Kıskançlık Gibi Duyguları İçinde Barındırmaz”
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu “Ahilik, Türk İslam Kültürünün Anadolu’da vücut bulmuş en güzel ve yaşayan örneğidir.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Ahilik Haftası dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Temelinde, kardeşlik, dürüstlük, ahlak, vefa ve erdem vardır. Bunlar ise sadece esnaflık ve ticaretin değil insanlığın da temelidir.

Bu yönü ile ‘Ahilik’ sadece geçmişte uygulanmış, nostaljik bir uygulama değildir. İnsanlar var olduğu sürece devam edecek erdemli bir toplumsal harekettir. Kaliteyi sadece ürünlerde aramaz. Davranışlarda da arar. Onun için de karakter eğitimi veren bir eğitim kuruluşu gibidir.

Güven duygusunun tesisi ile toplumsal huzurun önemli bir dinamiğini oluşturur. Barış ve sevgi iklimine zarar veren hile, yalan, kıskançlık gibi duyguları içinde barındırmaz. İslam İnancı ve Türk Kültüründen süzülmüş değerler manzumesinin adıdır ‘Ahilik’ Onun için de yüz yıllardır yaşatılmaya devam ediliyor.

Bu vesileyle “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” diyen Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle yad ediyor, başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere bu kadim geleneğe emek ve destek veren herkesin Ahilik Haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Servisleri Güvenli Trafik EğitimiÖnceki Haber

Servisleri Güvenli Trafik Eğitimi

ASÜ’de Öğrenciler İçin Tüm Hazırlıklar SürüyorSonraki Haber

ASÜ’de Öğrenciler İçin Tüm Hazırlıklar S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar