Aksaray
DOLAR32.6033
EURO34.8915
ALTIN2497.6

Başkan Dinçer ‘den Su Uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer ‘den Su Uyarısı
Aksaray Belediyesi’nin Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edindiği verilere göre Aksaray son 30 yılda en az yağış alan iller arasında birinci sırada yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 30 yılda metrekareye düşen yağış miktarlarını gösteren bir çalışma yaptı. Yapılan çalışma ile Aksaray’da metrekareye toplam 349.2 metreküp yağış düştüğü tespit edildi. Aksaray’da bu yağışların 119 metreküpü ilkbaharda, 42 metreküpü yaz ayalarında, 69.8 metreküpü sonbaharda ve 117.4 metreküpü kış aylarında ölçüldü. Bu verilere göre 81 il arasında en az yağış alan il Aksaray oldu.

Suyun tasarruflu kullanılması için sıkı sık uyarılarda bulunan ve birçok proje geliştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, içme suyu şebeke hatlarında yaptığı yenileme ile su kaçaklarının önlenmesini sağlamıştı. Asbest boru değişimi ile içme suyunun kalitesi arttığı gibi kayıp kaçakların da önüne geçilmişti. İçme suyu altyapısında yapılan yenileme ile günlük 4 bin tona yakın su tasarrufu sağlanıyor. Elde edilen veriler ve Mamasın barajında yapılan ölçümleri değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer suyun tasarruflu kullanılması için uyarılarını yineledi. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Dinçer; “Yanı başımızda bulunan Tuz Gölü’nün bu denli hızla küçülmesi ve yağış miktarlarının düşmesi nedeniyle su tasarrufuna daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Su tasarrufu ile ilgili göreve geldiğimiz günden beri artık ömrünü tamamlamış ve su sızdıran asbest boruları büyük oranda sağlıklı borularla değiştirdik. Ve bu sayede günlük 4 bin ton su tasarrufu sağladık. Yine vatandaşlarımızın su tasarrufu hakkında bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu tip faaliyetlerle bilgilendirme yaparak su tasarrufu noktasında bilinçlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın da evlerinde suyu tasarruflu kullanmaları için duyarlı davranması gerekiyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Sanayi Yolu RahatlıyorÖnceki Haber

Yeni Sanayi Yolu Rahatlıyor

Altınsoy’a Veda ProgramıSonraki Haber

Altınsoy’a Veda Programı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar