Aksaray
DOLAR32.2759
EURO35.0887
ALTIN2474.8

Bayramın Tadını Güle Oynaya Çıkardılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayramın Tadını Güle Oynaya Çıkardılar
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Aksaray’da bir dizi etkinlik düzenlenerek kutlamalar yapıldı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda yapılan kutlamalara katılan işçi sendikaları üyeleri davullu zurnalı kutlama yaparak bayramlarının tadını çıkardı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Aksaray’da bir dizi etkinlik düzenlenerek kutlamalar yapıldı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda yapılan kutlamalara katılan işçi sendikaları üyeleri davullu zurnalı kutlama yaparak bayramlarının tadını çıkardı.

Kent meydanına gelmeden önce şehirde yürüyerek hak ve özgürlük taleplerinde bulunan işçiler sloganlar atarak Emek ve Dayanışma Gününün önemine dikkat çekti. Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Eğitim İş Sendikası ve Atatürk Düşünce Derneği öncülüğünde yapılan kutlamalara farklı sektörlerde çalışan pek çok işçi destek verdi. KESK Dönem Sözcüsü Şevket Köksal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturası her geçen gün büyüyor. Her krizin faturası bizlere kesiliyor. Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Ülkemiz asgari ücretliler ülkesine dönüştürüldü. Emeğin milli gelirden aldığı pay son yirmi yılın en düşük noktasına indi. Açlık sınırı 24 bin lirayı yoksulluk sınırı 65 bin lirayı aştı. Gelir adaletsizliği uçurumu gittikçe büyüyor. Bizler hakkımızı aramayalım, birlik olmayalım diye her yolu mubah görüyorlar. Bugün karşımızdaki tabloda bir tarafta karın tokluğuna çalışan milyonlar var. Diğer tarafta faizden, ranttan, hazine garantili ihalelerden semirenler var. Ekmeğimizin her geçen gün küçüldüğü, haklarımızın özgürlüklerimizin ortadan kaldırıldığı, her seferinde bizim değil sermayenin, patronların yüzünü güldüren, bu bozuk düzen bizim düzenimiz değil. Bu düzene artık yeter diyoruz. Bizler emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin ve gelirinin olduğu, ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı, sendikal hak ve özgürlüklerin önüne açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, çocuklarımızın okula aç gitmediği, laik ve bilimsel eğitimden mahrum bırakılmadığı bir ülke istiyoruz. Emeğimizin birliği ve halklarımızın kardeşliği için, bilimden yana aydınlık bir gelecek için umut yine bizleriz. Gündüzlerinde sömürülmeyen gecelerinde aç yatırılmayan, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hakim olduğu bir dünya ve ülke için omuz omuza verelim.” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, emeklerin haklarını aldığı bir dünya hayal ettiklerini belirterek yaptığı konuşmada; “1 Mayıs işçinin ve emekçilerin haklarını ve taleplerini dile getirdiği bir gündür. Türkiye’de sendikalaşmanın önündeki bütün engellerin kaldırılacağı, esas ücretin asgari ücret olmadığı, emeklinin yaşanabilir ücret aldığı ve emekli maaşı aldığı bir ülkede yaşamak dileği ile tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyoruz. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm ülkede, meydanlarda emekçilerin, işçilerin ve tüm sendikaların yanındayız ve bayramlarını kutluyoruz. Umarım ve dilerim ki insanlar Türkiye’de açlık sınırının altında bir ücret almaz, bu ücretleri aldığı bir ülkede yaşamak zorunda kalmayız. Diliyoruz ki emekliler markete gitmekten korkar halde değil güzel günler geçireceği bir süreç yaşar. Bu duygular ile tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutluyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Sahte Güneş Kremleri Cilde Düşman Oluyor”Önceki Haber

“Sahte Güneş Kremleri Cilde Düşman Oluyo...

Bakan Bayraktar “Türkiye’yi Bir Doğal Gaz Merkezi Haline Getireceğiz”Sonraki Haber

Bakan Bayraktar “Türkiye’yi Bir Doğal Ga...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar