Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

“BELEDİYECİLİĞİN TANIMINI YENİDEN YAZACAĞIZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“BELEDİYECİLİĞİN TANIMINI YENİDEN YAZACAĞIZ”
31 Mart seçimlerinin yaklaşması ile birlikte seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir proje üstüne proje açıklamaya devam ediyor.

Aksaray Belediye Başkan Adayı Harita yüksek mühendisi Yıldırım Demir kadın girişimcileri ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Yıldırım Demir aynı zamanda gün içinde Mesude Perek Caddesi olarak da bilinen Necip Fazıl Kısakürek Caddesinde ki esnafları da ziyaret ederek, esnafla hasbihal edip projelerinden bahsetti.

GİRİŞİMCİ KADINLARDAN PELİNSU YILDIRIM DEMİR’E TAM DESTEK

Pelinsu Yıldırım Demir kadın girişimcileri ziyaretleri esnasında, kadın girişimcilerin isteklerini, şehirde eksiklik olarak nitelendirdikleri icraatları ve kendisinden beklentilerini öğrendi. Ziyaretler sırasında değişik mesleklerden kadın girişimciler Belediye Başkan Adayı Yıldırım Demir’e, iş yerlerine geliş gidişte yaşadıkları trafik ve güvenlik sorunundan dert yanarken “ Akşam belli bir saatten sonra iş yerimizi kitlerken bile korkuyoruz. Şehrin en işlek sokakları denilen yerler bile çok güvensiz ve karanlık. Bir kadın olarak belli bir saatten sonra bırakın yürümeyi kendi aracımız ile bile sokağa çıkamıyoruz. Ayrıca yeterli park alanı bulamadığımız için zorluk yaşıyoruz. Trafik deseniz ayrı bir çile. Büyük şehirlerin trafiğini aratmıyor. Bunlar belki ufak tefek sorunlar gibi görünüyor lakin bizim için çok büyük sorunlar, sizin çözebileceğinize inanıyoruz. Bu sebepten bizden size tam destek” diyerek, yönetime gelmesi halinde bu konulara çözüm bulmasını istediler.

“ARTIK DEĞİŞİM İSTİYORUZ”

Necip Fazıl Kısakürek esnafı ise başkan adayını karşılarında gördüklerine mutluluk duyduklarını belirtirken “ Bizler esnaf olarak, belediyeden bizim için hayata geçirdikleri doğru düzgün bir hizmet görmüyoruz. Trafik çilesi şehir için başlı başına bir sorun. Belediye yol yaptığını söylüyor ama mayın tarlası gibi yollardan geçerken araçlarımız mahvoluyor. Biz artık bu yönetimden memnun değiliz. Siz gelmeden bizde esnaf arkadaşlarla artık bir değişim şart diye konuşuyorduk. Aksaray Belediyesini artık genç ve mesleği itibari ile şehre bilinçli ve akıllı icraatlar yapacak biri yönetsin istiyoruz. “Desteğimiz sizinle” diyerek CHP Belediye Başkan Adayına destek vereceklerini belirttiler.

YILDIRIM DEMİR “BAZI SORUNLARA ÇOK ACİL ÇÖZÜM BULUNMASI GEREK, HEPSİ İÇİN PROJELERİMİZ HAZIR”

CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir “ zaten projelerimiz arasında herkes için ve özellikle kadınlarımız için güvenli caddeler, güvenli sokaklar oluşturmak var. İnsanlarımızın korkmadan yürüyebildiği sokaklar bu şehirde yaşayan insanların en doğal hakkı” diyerek yönetimi devraldıklarında bu soruna çözüm bulacaklarını belirtti.

Pelinsu Yıldırım Demir ayrıca ziyaretleri esnasında “ Halen şehrimizde mahallelere eşit hizmet gitmiyor. Öncelikle şehrin alt yapısını tamamlamayı ve doğalgazsız, kanalizasyonsuz mahalle bırakmamayı planlıyoruz. Bunu yaparken şehri genişletmeliyiz. Son yıllarda gerek nüfus, gerek araç sayısı arttı. Aksaray ticaretinin belli bir merkezde toplanmış olmasının üzerine birde araç sayısının çoğalması eklenince insanlar küçücük çarşı merkezine sığamaz oldu. İş giriş çıkış saatlerinde trafik resmen felç oluyor. Genişletme çalışmaları yapılması şart. İmar ve tapu sorunlarını çözmekte hemen yapılması gerekenler arasında. Çok sayıda projemiz içerisinde öncelikli olanlar arasında bunlarda var. Git gide büyüyen trafik sorunu için şehrin ana arterlerine akıllı kavşaklar yapacağız. Sık sık kazaların yaşandığı belli yerler var. Buralarda halkımızın emniyetini sağlamak için gerekli çalışmaları yapmalıyız. Aksaray’ın bir çevre yoluna ihtiyacı var. Şehrin bir girişi cezaevi, diğer girişi atıl kalmış sanayi, bir girişi de mezarlık biz insanları bu görüntüler ile karşılıyoruz. Şehre daha sağlıklı giriş çıkış noktaları gerekli ve bunun da projesini hazırladık. Aksaray’ın musluklarından içilebilir suyu senelerdir akıtamadılar. Bu konuya da çözüm bulmayı hedefliyoruz” diyerek Aksaray’ın acilen çözüm bulunması gerekli sorunlarını bildiklerini ve beraber yol yürüdükleri güçlü bir kadroyla kısa sürede sorunların çözümleri için adımlar atacaklarını belirtti.

“PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN SİZLERDEN YETKİ İSTİYORUM”

Belediye başkan adayı kadınlar için yapmayı planladıkları projelerden de bahsederken “ Kadınlarımız çok üretken, sadece işlerini kolaylaştırmak ve ürettiklerini pazarlayabilmeleri için olanaklar sağlamak gerek. Bizde yönetimi devraldığımızda, kadın emeğini değerlendirmek üzere kadın birlikleri kuracağız. Üretimleri ve kadın girişimcileri her anlamda destekleyeceğiz. Sadece kadınlarımıza değil gençlerimize de umut olacağız. Sizlerden yetki istiyoruz. Yetki verirseniz bu şehirde belediyeciliğin tanımını yeniden yazacağız” diyerek vatandaşlardan fikirlerini hayata geçirebilmek için destek istedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kalealtı Esnafı Çalışmalardan MemnunÖnceki Haber

Kalealtı Esnafı Çalışmalardan Memnun

“Şehrimiz ticaret üssü haline geldi’’Sonraki Haber

“Şehrimiz ticaret üssü haline geldi’’

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar