Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.334
EURO35.0886
ALTIN2296.2

Belediyeden Bir Büyük Kültür Hizmeti Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediyeden Bir Büyük Kültür Hizmeti Daha
Aksaray’ın Hasas ve Nakkaş mahallelerinin kavşak noktasında yapılan Tapduk Emre Kitap Konağı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’nun katılımı ile hizmete açıldı. Sarıeroğlu, kitap konağı açılışında yaptığı konuşmada Aksaray’ın gönül dostu belediyecilik anlayışı ile diğer belediyelere de örnek teşkil ettiğini söyledi.

Tapduk Emre Kitap Konağı’nın açılışına 65 Hükümet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüzeyin Altınsoy, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Aksaray’da hem alt yapı hem üst yapı inşasında, gençlerin ihyasında bir dizi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de Aksaray’ın nüfus potansiyeli göz önünde bulundurularak gençlerimiz için kitap konakları yapma fikri hasıl oldu. Bu kapsamda Aksaray’da 3 tane kitap konağının inşaatını gerçekleştirdik ve bir tanesinin daha önce açılışını yaptık. Bugün de Tapduk Emre ismini verdiğimiz kitap konağımızı açıyoruz. Kitap konağımız 180 kişiye hizmet verecek büyüklükte ve nitelikte bulunuyor. Gençlerimizin içerisinde ücretsiz imkanlardan faydalanabileceği ve ders çalışabileceği etkinlik alanları oluşturduk. İnşallah diğer kitap konağımızı da hizmete açacağız. Bu şekilde 5 tane kitap konağımız hizmet veriyor. Aksaray’da hizmetlerimizi de çeşitlendirmeye devam edeceğiz. İsmini de Yunus Emre’nin hocası Tapduk Emre Hazretleri’nden alıyor. Belediyemiz sosyal ve gönül belediyeciliği anlayışı ile hizmet vermede devam ediyor ve edecek. Bakanımıza ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kitap konaklarının Aksaray’da gelenek haline geldiğini söyleyen milletvekili Cengiz Aydoğdu ise “Türkiye yüzyılına hazırlanırken hacet kapıları Türkiye için açılacak. Yüz yılın haceti, insanlığın haceti giderilecek. Aksaray’da kitap konakları gelenek haline geldi. Kitap konakları teknolojinin geldiği noktada sadece kütüphane değil teknoloji merkezi gibi bulunuyor. Bu güzel hizmet için belediyemizi ve başkanımızı tebrik ediyorum. Bakanımıza ve katılan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aksaray’ın her alanda kendini geliştirdiğini ve sosyal belediyecilik anlamında büyük şehirlerle aynı hizmetleri sunduğunu kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu yaptığı konuşmada; “Farklı konulardan Aksaray’da çok defa geldim. Gelişen, değişen, yenilenen, vatandaşlarının yüzünün güldüğü bir Aksaray var. Her şeyiyle çok düzenle ve medeni bir şehirdeyiz. Aksaray medeniyetlerin beşiği ve kadim bir şehir. Belediye başkanımız ve ekip arkadaşlarının çalışmaları sonrasında daha güzel bir Aksaray gördük. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kadın dostu belediyecilik anlayışı ile 180 bin kursiyerin hizmet aldığı kadın aktivite merkezlerimizi de takdir ettik. Engellilerimiz ile ilgili merkezlerimizde de engelli dostu bir belediyecilik anlayışını görüyoruz. Yeni doğan bebeklerden tutun bütün alanlarda vatandaşın ayağına giden bir belediyecilik anlayışı var. Belediyemiz büyükşehir anlayışı ile kimsesizlerin kimi olarak her daim vatandaşın yanında olduğunu kanıtlıyor. Sevgiyle, hizmet sevdası ile her alanda çalışıyoruz. Kadına yönelik şiddet gününde de bu tür olayların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz. Her alanda kadınlarımızın yanında olacağız. Pandemi sonrasında başladığımız yüz yüze çalışmalarımız kapsamında vatandaşlarımızla gönül gönüleyiz. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile birebir uyumlu olan bu konağımızda gençlerimizle buluşacak. Bu çalışmalar ile Türkiye’nin gelişimine çok büyük katkılar sağlayacağız. Ayrıca seçim beyannamemiz ile ilgili çalışmalarımızı da gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Türkiye ekonomi modelimizin sonuçlarını almaya başladık. Büyüme oranlarımız ile diğer ülkelere fark atıyoruz. Aksaray’da yeni kurulan OSB’ler ve yatırımlar ile büyümeye katkı sağlıyor. Belediye başkanımıza Aksaray’da sunduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Tapduk Emre Kitap Konağı’nın Aksaray’da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
400 Bin Nüfusa 150 Bin AraçÖnceki Haber

400 Bin Nüfusa 150 Bin Araç

Kaşlı; Sağlık Sorunlarını Bakanlığa TaşıdıSonraki Haber

Kaşlı; Sağlık Sorunlarını Bakanlığa Taşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar