Aksaray
DOLAR32.5396
EURO34.9975
ALTIN2434.1

Borsa 2023 te de Yatırımın Lokomotifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Borsa 2023 te de Yatırımın Lokomotifi
Aksaray’ın en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Ticaret Borsası 2023 yılında da yeni yatırımlar için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Borsa başkanı Hamit Özkök’ü ziyaret eden Ağaçören heyeti ilçeye tarım ticaret merkezi yapılması konusunda talepte bulundu.

Aksaray’ın en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında yer alan Aksaray Ticaret Borsası kriz ortamı ve ekonomik sorunlara rağmen dev yatırımlarını devam ettiriyor. Geçmişte Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı tarım ticaret merkezlerinden bir tanesini Aksaray’a kazandıran Borsa Eskil ve Ortaköy ilçesine de tarım ticaret merkezlerini yaparak bölge çiftçisi ve tüccarlarının hizmetine sunmuştu. Son olarak geçen yıl Eskil ilçesinde ikinci tarım ticaret merkezi için kolları sıvayan Hamit Özkök ve yönetim kurulu yaklaşık maliyeti 200 milyon TL’yi bulan merkezin temelini atmış ve Ortaköy ilçesine yapılacak olan ikinci kısım tarım ticaret merkezinin de hazırlıklarını sürdürüyor.

Dev yatırımların merkezi haline gelen ve tarım kenti olan Aksaray’da üreticiler için gece gündüz çalışan Borsa yönetimi Ağaçören ilçesinden  gelen heyeti ağırladı.

Ağaçören belediye başkanı Yaşar Bekleviç, Esnaf odası başkanı Ümit Ecik, Genç girişimciler başkanı Ercan Yeşilöz, Ağaçören ilçesi Borsa yüksek istişare kurulu başkanı Ahmet Ünver, Aksaray Borsa yüksek istişare kurulu başkanı İmdat Altuntaş ile Ağaçören ilçesi belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda heyet Eskil ile Ortaköy ilçelerinde yapılan tarım ticaret merkezleri gibi bir merkezin Ağaçören ilçesinde yapılması talebinde bulundu. Talep konusunda üreticilerin tüm taleplerine güçlerinin yettiği ölçüde destek olacaklarını belirten başkan Hamit Özkök gerekli şartların oluşması durumunda Ağaçören ilçesinde de tarım ticaret merkezinin yatırım planlarına alınacağını ifade etti. Çalışmaların sürdüğü Eskil ilçesine ek olarak ilerleyen günlerde Ağaçören ilçesinde yer tashihinin ardından yatırımın merkezi olan Borsanın harekete geçmesi bekleniyor.

Ağaçören ilçesi heyetinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Borsa başkanı Hamit Özkök “Tarım ve ticaret kenti olan Aksaray’da yatırımlarına devam ettiklerini ve yeni yatırımlar için de çalışmalarını sürdürdüklerini” söyleyerek yaptığı açıklamasında; “Aksaray Türkiye’nin merkezindeki tarım ve ticaret için önemli bir yere sahip. Bizler de üstlendiğimiz görev gereği sürekli olarak yatırımlarımızı sürdürerek gerek üreticilerimizin gerekse tüccarlarımızın önünü açarak onların ülke ticaretinde söz sahibi olmaları adına gece gündüz çalışıyoruz. Bizler bu görevi üstlenirken mazeret değil eser üreteceğiz diyerek birbirinden değerli, alanlarında başarılı yönetim kurulu üyelerimizle yola çıktık. Sağ olsunlar hiçbir zamanda desteklerini esirgemediler. Yönetim kurulu üyelerimizle beraber kıymetli üyelerimizde her projemize sonuna kadar destek olarak yatırımları desteklediler. Biz sadece tek noktada değil Aksaray’ımızın tamamında tarım, hayvancılık ve ticaret konusunda çarkların daha hızlı dönmesini istiyoruz. Bugün de Ağaçören ilçemizin kıymetli heyetini borsamızda ağırladık. Kendilerinin Ağaçören ilçesinde de bir ticaret merkezi talepleri oldu. Bizlerde yönetim kurulu üyelerimizle beraber gerekli şartların oluşması durumunda yatırım için kollarımızı sıvayacağımızı kendilerine belirttik. İnanıyorum ki ilerleyen günlerde Ağaçören ilçemizde kaliteli bir tarım ticaret merkezine sahip olacak. Her zaman dediğimiz gibi mazeret değil eser üretme ve Aksaray için durma değil koşma zamanı” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kira Artışında İşin Tadını KaçırdılarÖnceki Haber

Kira Artışında İşin Tadını Kaçırdılar

Ak Parti’de Aday Adaylığına 24 BaşvuruSonraki Haber

Ak Parti’de Aday Adaylığına 24 Başvuru

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar