Aksaray
DOLAR32.5668
EURO34.9633
ALTIN2437.8

Çevreye Saygımız Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çevreye Saygımız Yok
İl genelindeki yeşil alanlarda oluşan tahribat ve mesire alanlarındaki atıklar Aksaraylıların çevre duyarlılığı olmadığını ortaya çıkartıyor.

5 Haziran çevre günü dolayısıyla bir çok ilde olduğu gibi Aksaray’da da değişik etkinliklerle doğal hayatın korunmasına dikkat çekilse de Aksaray genelinde halkın büyük bölümünün çevreye verdiği tahribat da gözler önüne serildi.

Merkezde Aksaray belediyesi tarafından çevre için büyük yatırımlar yapılırken atık ayrıştırma ve geri dönüşüm tesisi ile çevre felaketi olacak atıkların büyük bölümü toplanarak ekonomiye kazandırılırken çevre kirliliğinin de merkezde önemli ölçüde önüne geçilmiş oluyor.

Kırsal alanlarda merkezden hafta sonları gezi ve piknik için köy ve kasabalardaki mesire alanlarına akın eden vatandaşların çevreye verdikleri zarar ise piknik alanları boşalınca iyice gün yüzüne çıkıyor. Poşetlenerek doğaya bırakılan çöpler bile toplanmadığı için çevre için büyük felakete yol açarken il jandarma komutanlığı çevre, doğa ve hayvanları koruma tim komutanlığı ekipleri de mesire alanlarındaki piknik yapan vatandaşları çevre duyarlılığı konusunda uyarırken çöplerin ortaya atılmaması için çöp poşetleri dağıttı.

Yapılan çalışmaların çevre için önemli olduğunu belirten sağduyulu vatandaşlar ise yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray genelinde yeşile hasret yaşarken sınırlı yeşil alanlarımızı da koruyamıyor ve yok olmasına neden oluyoruz. En ufak bir yeşil alanı bile piknik yeri olarak kullanıyor ve sonrasında perişan bir halde bırakarak evlerimize dönüyoruz. İlimizde çevre ve doğa ile ilgili hassasiyet çok az. Ağzı bağlanarak kenara bırakılan çöp poşetleri bile yabani hayvanlar tarafından kısa sürede parçalanarak ortaya saçılıyor. Bu alanlardaki belediyelerin atıkları hava kararmadan toplamaları gerekiyor. Sadece çöplerin poşete atılması yeterli değil. Merkezde de Aksaray belediyesi güzel yatırımlar yaptı ve Aksaraylıları da bu konuda teşvik etti. Günlük toplanan tonlarca çöp çevre felaketine yol açmadan elektriğe dönüşüyor. Ancak merkezdeki çöp konteynerlerini karıştırarak çöpleri yola boşaltanlara çözüm bulunamıyor. Park ve bahçelere dikilen bitkiler ile ağaçların zarar görmesi engellenemiyor. Son olarak da çevre ve doğa denince sokak hayvanları da bu alana girmesine rağmen sürekli görmezden geliniyor. Bu canlılara bir tas suyu çok gören hemşerilerimiz var. Doğa kendi içerisinde bir bütün olmazsa kendisini yenileyip temizleyemez” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer “Bu Medrese İlim Merkezi Olacak”Önceki Haber

Dinçer “Bu Medrese İlim Merkezi Olacak”

Jandarmanın Zehir Mücadelesi SürüyorSonraki Haber

Jandarmanın Zehir Mücadelesi Sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar