Aksaray
DOLAR32.4833
EURO34.8152
ALTIN2490.7

Dinçer “Bu Medrese İlim Merkezi Olacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinçer “Bu Medrese İlim Merkezi Olacak”
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, belediye meclis üyeleri ile birlikte restorasyonu tamamlanarak açılışa hazırlanan Bedriye Medresesinde incelemelerde bulundu. Başkan Dinçer, medresenin ilim merkezi olarak amacına uygun bir şekilde hizmet vereceğini açıkladı.

Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edildiği tahmin edilen Bedriye Medresesi, Selçuklu ve Osmanlı Döneminde medrese olarak hizmet verdi ve uzun yıllar ayakta kaldı. Aynı medrese Osmanlı’nın son dönemi ile erken Cumhuriyet Dönemi’nde fetvahane olarak kullandı.

Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Bedriye Medresesi’nde restorasyon çalışmalarının projelendirme sürecini meclis üyelerine detaylı şekilde anlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, restore çalışmalarını tamamlayarak tarihi yapıyı koruma altına aldıklarını söyledi.

Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Bedriye Medresesine ait ana binaya ait bölümleri inceleyen Belediye Başkanı Dinçer, Bedriye Medresesi’nin geçmiş tarihe tanıklık etmiş Aksaray’ın en önemli değerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Restorasyon esnasında titiz bir çalışma yürütüldüğünün altını çizen Başkan Dinçer, “Bedriye Medresemizde çatı bölümü dahil, bahçe duvarı ve zemin iyileştirmesi yaparak binanın ana bütünlüğünü koruduk. Güçlendirme ve yenileme çalışmaları yapılırken aslına uygun yapı malzemeleri tercih ettik.

Bedriye Medresesi’nin Selçuklu ve Osmanlı Döneminde medrese olarak kullandığını tarihi kaynaklardan biliyoruz. Selçuklu ve Osmanlı dönemine baktığımızda ecdadımız eğitime ve ilime önem vermiş, Anadolu coğrafyasında birçok noktada medreseler yapmıştır. Bedriye Medresemiz bunlardan sadece bir tanesi.

Bizde restorasyonunu tamamlandığımız Bedriye Medresemizin tekrar ilim merkezi olmasını ve burada okumaların yapılmasını arzu ediyoruz. Burada isteyen herkes kitap okuyarak keyifli ve huzurlu vakit geçirebilecek, öğrencilerimiz ders çalışabilecekler” dedi.

Ayrıca Meclis üyeleri, Başkan Dinçer’e teşekkür ederek çevre düzenlemesi yapılan medreseyi çok güzel bulduklarını ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İŞKUR Hibe Desteği Başvuruları İçin Son 2 GünÖnceki Haber

İŞKUR Hibe Desteği Başvuruları İçin Son...

Çevreye Saygımız YokSonraki Haber

Çevreye Saygımız Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar