Aksaray
DOLAR32.5751
EURO35.0022
ALTIN2434.4

Çocuk Suçluların Sayısı Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk Suçluların Sayısı Artıyor
Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre ülke genelinde çocuk yaşta suça sayılanların suça karışma oranının geçen yıla göre arttığı açıklandı.

Ülkemizin geleceği olan çocuk ve gençlerin suça karışmalarını önlemek ve olumsuzluklardan veya oluşacak mağduriyetlerden korumak adına gerek güvenlik güçleri gerekse ilgili bakanlıkların çalışmalarını arttırmalarına rağmen suça karışan çocuklar ve mağdur edilen çocukların sayıları artıyor. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ülkemiz genelinde suça karışan çocukların karıştıkları olaylarda yaralama ilk sırayı alırken hırsızlık olayları ikinci sırada ve uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti de listede üçüncü sırada yer alıyor.

Çocukların mağdur edildiği suçların verilerinde ise artış oranı artarken çocuklara karşı işlenen suçlarda ise en fazla yaralama olayı yaşanırken ikinci sırada ise çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar yer alıyor.

TÜİK verilerinin utanç verici boyuta ulaştığını ifade eden Aksaraylılar ise yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemiz genelinde gençlerin gittiği nokta da çocukların gittiği nokta da ne yazık ki ortada. Herkes çocuğunu topluma faydalı bir birey olarak yetiştirmeye çalışırken çevresel etkilerin de artmasıyla suça sürüklenen çocukların sayısında artış olduğunu aslında herkes tahmin edebiliyor. Park ve bahçelerde gezen çocuk yaştaki bireylerin konuşmaları, hal ve hareketleri aslında onların geleceğini özetliyor. Bunu bizler dışarıdan anlamamıza rağmen nedense bu çocuk ve gençlerin aileleri bu durumu hep görmezden geliyor. Uyuşturucu ve uyarıcı madde konusunda da kimse “Benim çocuğum kullanmaz” cümlesine aldanmasın. Herkes üzerine düşeni yapıp çocuklarını korusun. Sadece okula gönderip cebine harçlığını vererek ebebeyn olunmuyor. Eğitimin önce aileden başladığını yeniden hatırlarsak belki bu istatistikleri de aşağı çekebiliriz.

Çocuklara karşı işlenen suçlarda da yaralama ve cinsel suçlar ilk iki sırayı alıyormuş. Bu suçlarla ilgili cezaların artık arttırılması ve hafifletici neden veya iyi hal gibi indirimler de uygulanmamalı. Çocuğun rızası vardı gibi savunmalar toplumu daha çok tahrik ediyor. Çocuğun gönlünün olup olmaması gibi bir savunmada bile bu ceza arttırılmalı. Çocuklara karşı işlenen suçların sıralaması daha utanç verici. Geleceğimizi kurtarmak için bu suç istatistiklerini aşağı indirmenin yollarını aramalıyız” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Bre Allah’tan Korkmazlar. Bre Vicdansızlar.”Önceki Haber

“Bre Allah’tan Korkmazlar. Bre Vicdansız...

Lavanta Hasadı BaşladıSonraki Haber

Lavanta Hasadı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar