Aksaray
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Denetim Olmayınca Vuran Vurana

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denetim Olmayınca Vuran Vurana
Araç bayilerinin haksız kazanç vurgunları aralıksız sürerken, özellikle belli bayilerde sıfır araç için yazılan vatandaşlardan çekinmeden rüşvet gibi ek para istenildiği iddia ediliyor. Sıfır araç almak için bayilere giden vatandaşlardan bir takım modifiye dayatması adı altında 100 bin ile 300 bin lira arasında değişen paralar istenildiği iddialarının ardı arkası bir türlü kesilmezken, bayilere gelen araçların büyük bölümünün araç ticareti yapanlara aynı şekilde verildiği, onların da sıfır araçların üzerine kar koyarak sattıkları belirtilerek;

“Bu vurguna dur diyecek kimse yok mu? Bu vurgunu önleyecek bir düzenleme yapacak yetkili yok mu” serzenişleri her geçen gün artıyor.

Ülke genelinde devam eden sıfır kilometre araç alım satımında sorun devam ederken birçok vatandaş bayilerde bulunamayan 0 kilometre araçlardan yüzbinlerce lira haksız kazançlarına devam ediyorlar.

Ülke genelinde Pandemi sürecinde bozulan tedarik zinciri aradan geçen sürede büyük ölçüde düzene girerken otomotiv sektöründeki sorun alınmayan tedbirler ve yapılamayan denetimler nedeniyle her geçen gün daha da büyüyor.

Özellikle son bir yıl içerisinde birçok araç markasında ikinci el fiyatları sıfır kilometre araç fiyatlarını aşarken geçtiğimiz yıl alınan; “Bayi satışından sonra 6 bin kilometre” sınırının da kontrol edilmemesi nedeniyle vatandaşlar bayilerde araç bulamazken birçok kişi nereden buldukları belli olmayan sıfır kilometre araçları sosyal medya ve otomotiv sitelerinden normal fiyatlarından farklı satarak yüz binlerce lira haksız kazanç elde ederken vatandaşların mağduriyetlerini artırıyorlar.

Bayilerden araç almanın mümkün olmadığını söyleyen Aksaraylılar haber merkezimize yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da otomobil bayilerinde ne ticari ne de binek araç bulmak mümkün değil. Hangi bayiye giderseniz gidin duyacağınız cevap aynı. Öncelikle ödeme şekli soruluyor ve ‘Biz sizi arayacağız’ denilerek gönderiliyoruz. Ancak son aylarda bizlerin ve bu araçları bizlere satması gereken bayilerin bulamadıkları 0 kilometre araçları birileri 3’er 5’er bir yerlerden bulup üzerine on binlerce kar koyup satmaya devam ediyor. Yanlış hatırlamıyorsak bu stokçuluğun önüne geçmek için geçen yıl bayilerden alınan araçların 6 bin kilometre öncesinde satışına engel konulmuştu. Şimdi bu yetkililere soruyoruz; Bu denetimleri kimler yapıyor? Veya neden yapmıyor? Bu araç alım satımından yüz binlerce lira kazanan tüccarlar, müteahhitler veya Aksaray’ın zengin tayfası bu iş için bu Devlete ne kadar beyanda bulunup vergi ödüyor? Bizler bu araçlara ne zaman ulaşabileceğiz?

Bunların cevaplarını açıklayacak veya bu paralarıyla para kazanan aracıları kontrol edip cezalandırmayı düşünüyorlar mı? Bilmiyoruz ama bu işten yine her zaman ki gibi zararlı çıkan vatandaşlar oluyor. Artık otomobil sektöründe bayilik sistemi tamamen ortadan kaldırılıp fabrikalar internet üzerinden satışa başlamalılar. Burada bulunan bayiler de artık servis görevleri ile işlerine devam edebilir. Aksi halde bayi satış fiyatı 700 bin lira olan bir aracı 900 bin liraya bir aracıdan almaya devam ederiz. Buna da herkes göz yumduğundan araç piyasasındaki anormal artış devam eder. Asgari ücret ile 12 ay çalışan bir işçi şu anda yılda 15-20 araç satarak bir milyona yakın para kazanan bir aracının 10 katı vergi öderken bu ülkenin kaymağını yiyenler hiçbir bedel ödemeden haksız kazançlarını sürdürüyor” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zehirleyemeden YakalandıÖnceki Haber

Zehirleyemeden Yakalandı

Aksaray Belediyesi Sıcak Asfalt Serim Çalışmalarına Hız VerdiSonraki Haber

Aksaray Belediyesi Sıcak Asfalt Serim Ça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar