Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Dinçer “Toplumun Her Kesimi Tehlikelerin Farkında Olmalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinçer “Toplumun Her Kesimi Tehlikelerin Farkında Olmalı”
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi konferans salonunda Güvenlik ve Terör Uzmanı Çoşkun Başbuğ'un konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar" adlı söyleşi programına katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi konferans salonunda Güvenlik ve Terör Uzmanı Çoşkun Başbuğ'un konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar" adlı söyleşi programına katıldı.

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin ve rektör yardımcısı Profesör Doktor Ömer Köse’nin katılım sağladığı söyleşi programına konuşmacı olarak katılan Güvenlik ve Terör Uzmanı Çoşkun Başbuğ Türkiye’nin askeri ve diplomatik konulardaki güvenlik konularını anlattı. Güvenlik ve Terör Uzmanı Çoşkun Başbuğ, Cumhuriyet tarihiyle birlikte Türkiye üzerinde çok fazla oyun denendiğini belirtti. Bu oyunların 15 Temmuz’a kadar devam ettiğini ve 15 Temmuz’un bir milat olduğunu ifade eden Başbuğ, “O günden sonra Anadolu’da her şey bambaşka olmaya başladı. Bir anda -özellikle iç politikada- her yerde önemli işlere imza atan bir Türkiye tablosu ortaya çıktı” dedi.

Atatürk döneminde ülkenin uçak yaptığını, denizaltı yaptığını, ancak Atatürk’ün ölümünden sonra bazı güçlerin bu süreci engellediğini dile getiren Coşkun Başbuğ, “ASELSAN cinayetlerini, FETÖ döneminde ve öncesinde gerçekleşen sabotajları ve 15 Temmuz sonrasını hatırlayın...” dedi ve bir anda bambaşka bir Türkiye’nin ortaya çıktığını kaydetti. Bunu, FETÖ ihanet şebekesinin temizlenmesine bağlayan Başbuğ, şöyle devam etti: “FETÖ’nün temizlenmesinin ardından -başta savunma sanayi olmak üzere- çok önemli hamleler yapmaya başladık. Şu an dünyada çok ciddi bir noktaya geldik. Kendi silahlarımızı yapıyoruz. Bu silahlar Avrupa’da büyük ilgi görüyor. Dışarıya giden dövizi kestik. Oradan gelecek yedek parça, mermi ve mühimmata da artık para artık kaçırmıyoruz. Bunun bize içeride de bir kârı var. Önümüzdeki yakın yıllarda bu ülkeye çok büyük kazançların girdiğini göreceğiz” dedi. Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen söyleşi programına öğrencilerle birlikte katılan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, söyleşi programında yaptığı konuşmada gençler başta olmak üzere toplumdaki her kesimin Türkiye’ye yöneltilebilecek tehditleri bilmesi, anlaması, kavraması ve buna göre bir hareket planı içerisinde olması gerektiğini belirtti. Dinçer, sözlerini, etkinliğin düzenlenmesine emek verenlere teşekkür ederek tamamladı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, söyleşi programına katılmak üzere Aksaray’a gelen Güvenlik ve Terör Uzmanı Çoşkun Başbuğ’a plaket takdiminde bulundu. Söyleşi programında öğrenciler merak ettikleri konuları Coşkun Başbuğ’a yönetti. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Kumbuzoğlu Özel Öğrencilerin Sevincine Ortak OlduÖnceki Haber

Vali Kumbuzoğlu Özel Öğrencilerin Sevinc...

Haşere Mücadelesi SürüyorSonraki Haber

Haşere Mücadelesi Sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar