Aksaray
DOLAR32.289
EURO35.0478
ALTIN2475.3

Elektrikte Yeni İndirim Ayarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektrikte Yeni İndirim Ayarı
Son zamanlarda en fazla konuşulan konu olan elektrik faturaları konusunda yeni bir adım daha atıldı. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada mesken ve tarımda kullanılan elektrikte KDV’nin yüzde 8’e düşürüldüğünü söyledi.

1 Ocak tarihinde değişen elektrik tarifeleri sonrası gelen faturalar adeta cepleri yakarken yeni düzenlemelerle vatandaşın üzerindeki yük en aza indirilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda yoğun gündemle toplanan bakanlar kurulu kararları sonrası elektrik faturalarını hafifletecek yeni tedbirler alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantı sonrası yaptığı açıklamaya göre mesken ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik faturalarındaki KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Ayrıca meskenlerdeki 150’den 210’ kw çıkartılan kademeli kullanım limiti günlük 8 kw’ya yükseltilerek aylık 240 kw olarak düzenlendi. Yapılan bu değişikliklerle aylık 350 TL tutarındaki fatura 302 TL seviyesine indirilmiş olacak. Konutlarda 240 kw’ya kadar olan kullanımda 1 kw 1 lira 26 kuruşa, 240 kw’nın üzerindeki kullanımda ise 1 kw 1 lira 89 kuruştan faturalandırılacak.

‘Esnaflarda da Kademeli Tarifeye Geçildi’

Esnafların elektrik tarifelerinde de değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarların kullandığı elektrik faturalarında aylık kullanım tutarları farklı tarifeler ile faturalandırılacak. Esnafın kademeli tarifesinde ise sınır günlük 30, aylık 900 kilovat olacak. Aylık kullanımı 900 kw’yı aşmayan esnaflar 1 kw’ya 2,05 lira ödeyecek. Bu sayede 900 kw’yı aşmayan esnafların faturalarında da yüzde 25’lik bir indirim yapılmış olacak.

Kabine toplantısının ardından açıklanan yeni tarifeler 1 Mart tarihinden itibaren faturalandırılmaya başlarken düzenleme mesken ve çiftçilerin yüzünü güldürürken 900 kw’nın üzerinde elektrik kullanan esnafları memnun etmedi. Özellikle market ve imalathane gibi aylık 900 kw’nın üzerinde elektrik tüketen işletmeler gelen faturalara uygulanan KDV indiriminin esnaflar için de uygulanmasını isteyerek yaptıkları açıklamalarda; “Böyle bir süreçte yanı başımızda savaş varken böyle bir gündemi de masaya getirdikleri için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak çiftçiler ve evler için indirilen KDV’nin esnaflar için de indirilmesini istiyoruz. Bu zor günlerde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Son günlerde gelen elektrik faturalarımız dükkan kiralarını bile çok üzerine çıktı. Özellikle gıda işletmeleri ile imalat sektöründe kullanılan elektrik 900 kw’nın çok üzerinde olduğundan bu indirim hiçbir şekilde bizlerin derdine çare olmayacak. Haneler ve tarımsal sulama için yapılan indirim için teşekkür ediyoruz ve esnaflar için de aynı şartların uygulanmasını istiyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vakada Rüzgar Tersine DöndüÖnceki Haber

Vakada Rüzgar Tersine Döndü

Okul Çevrelerinde Asayiş BerkemalSonraki Haber

Okul Çevrelerinde Asayiş Berkemal

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar