Aksaray
DOLAR32.4203
EURO34.8545
ALTIN2399.2

Vakada Rüzgar Tersine Döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vakada Rüzgar Tersine Döndü
Koronavirüs salgınında aylardır düşük seyreden vaka sayılarında rüzgar tersine döndü. Son açıklanan sayılara göre Aksaray vaka sayılarının nüfusa göre en fazla artış gösterdiği iller sıralamasında yeniden ilk üçte yer aldı.

Ülkemizde milyonlarca kişinin enfekte olmasına ve binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınında rehavet hastalığın seyrini değiştirmeye başladı. Özellikle yaz ayında beri geçmişte uygulanan sıkı tedbirler ve aşılamanın etkisi ile vaka sayılarının düştüğü ve diğer illere göre en az vakaların görüldüğü ilimiz bu hafta itibariyle yeniden kara listede ilk üçte yer aldı. Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın il bazlı vaka sayılarında Aksaray salgının yüzdelik bazda en fazla arttığı iller arasında Amasya ve Kırşehir’in ardından üçüncü sırada yer aldı. Açıklanan rakama göre ise Aksaray’da vaka sayısı yüz binde 652,81’ile rekor seviyeye ulaştı.

Artan vaka sayılarında omicron varyantı konusundaki duyumlar, maske ve mesafe kurallarının ortadan kaldırılmasının etkili olduğunu ifade eden Aksaraylılar ise kurallara uymayan vatandaşlara tepki göstererek yaptıkları açıklamalarda; “2 Seneden beri bir çok kişinin sağlığının bozulmasına binlerce kişinin hayatını kaybetmesine rağmen hastalıklarla nasıl mücadele edeceğimizi öğrenemedik. Halen aşı konusunda ülkenin en kötü karneye sahip illeri arasında ilk sıralardayız. Bununla beraber her yerde maske başta olmak üzere tüm kuralları ortadan kaldırdık. Alış veriş merkezleri ve resmi kurumlara girebilmek için ceplerde maske ile dolaşıyoruz onun haricinde nüfusun çok büyük bölümü maske kullanmıyor. Buna son olarak da son varyant olan omicronun etkisiz olduğu dedikodusu da eklenince tüm kurallar bir anda ortadan kalktı. Kimle konuşsak “koronanın bir etkisi kalmamış hafif şekilde grip gibi geçiyormuş” diyerek hastalıkla ilgili tedbir ortamını delmeye çalışıyor. Kimse hijyen kurallarına dikkat etmiyor. AVM’ler başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklar dolu. Bununla beraber gençlerimizde inanılmaz bir vurdumduymazlık hakim. Bu vaka sayılarının artması hayra alamet değil. Omicron değişip daha ölümcül bir varyant yayılmaya başlarsa o zaman ne yaparız. Ne insanlarımızın psikolojik ve ekonomik durumu ne de Devletin yeni bir kısıtlama döneminin kaldıracak gücü kalmadı. Herkes daha dikkatli olmalı. Ailesini, memleketini ve devletini seven herkes lütfen daha dikkatli olsun. Bugün bu sayı 650 olur haftaya bir anda 2 bin olur” dediler.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATSO’dan 6 Puanlık İndirim ÇağrısıÖnceki Haber

ATSO’dan 6 Puanlık İndirim Çağrısı

Elektrikte Yeni İndirim AyarıSonraki Haber

Elektrikte Yeni İndirim Ayarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar