Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Evlenecekler Kara Kara Düşünüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evlenecekler Kara Kara Düşünüyor
Yaşanan ekonomik kriz toplumun her kesiminin kemerlerini daha fazla sıkmasına neden olurken evlenme hayali kuran gençler maliyetler nedeniyle “Ya hayallerimizden vazgeçeceğiz, ya da düğünümüzü ilerleyen yıllara erteleyeceğiz” dediler.

Ülkemiz genelinde etkili olan ekonomik kriz hayatın her alanında etkisini hissettirirken bu yaz evlenmeyi hayal eden gençlerin hayalleri de krize takılıyor. Geçmiş yıllara göre evlenmek için başvuru yapanların oranlarında büyük düşüş olduğu öğrenilirken ev eşyaları ile çeyizlik eşya satan işletmeler de geçen yıllara göre alışverişin sıfırlanma noktasına geldiğini söylediler.

Ekonomik durumu iyi olan ailelerin gelenekleri sürdürdüğünü ve hiçbir masraftan kaçmadan alışverişlerini yaptıklarını söyleyen esnaflar mali olarak sıkıntı yaşayan gençlerin son dönemde ev eşyası almak yerine 1+1 veya 2+0 olarak inşa edilmiş ve eşyalı şekilde kiraya verilen konutları tercih etmelerinden kaynaklı olarak eşya almadıklarını hatta bazı çiftlerin nikâh salonlarından sonra düğün yapmaktan da kaçındıklarını söylediler.

Bu seneki müşteri sayısının bir önceki yıllarla kıyaslanmayacak kadar düştüğünü ifade eden esnaflar açıklamalarında; “Her yıl yaz dönemini düşünerek çeşitli bağlantılar yapar ve satacağımız ürünlerin tercihlerini yapardık. Bu sene ekonomik kriz nedeniyle ev mobilyası ve beyaz eşya gibi kalemler maliyetleri nedeniyle halkımızın ilk ertelediği ihtiyaçları olduğundan müşteri sayısı geçen yıllarla kıyaslanmayacak kadar düştü. Yeni evlenecek olan çiftlerin sayısında da azalma olduğunu duyduk. Nikâh salonlarına yapılan başvurular da geçen senenin çok altında olduğunu ortaya koyuyor. Evleneceklerin bir kısmı alışverişlerini sorunsuz yaparken bir kısmı ise yüksek fiyatlar ve düğün masrafları nedeniyle hayallerini ya ertelemek zorunda kalıyor ya da sade bir düğün ile eşya almadan 1+1 veya 2+0 eşyalı daireleri tutarak evlerini buralara kuruyorlar.

Bizler bu işi yapmamıza rağmen bu süreçte bu maliyetler karşısında gençlerimizi haklı buluyoruz. Bırakın ev eşyalarını en basit bir düğün için bile bir salon kirası ortalama 70 binin altına düşmüyor. Büyük şehirlerde geçmişte duyduğumuz eşyalı konutların sayısının artması en fazla evlenecek olan çiftlere yansıyacak” derken evlilik konusunda konuşan Aksaraylı gençler ise yaptıkları açıklamalarda; “Ekonomik kriz nedeniyle ülkenin içerisinde bulunduğu durum ortada. Bizler evlenmeden çok hayatlarımızı sorunsuz şekilde idame ettirme derdine düştük. Birçok arkadaşımız ya yurt dışına ya da büyük şehirlere gitmeye başladı. Asgari ücretin bile zor alındığı bir ilde 15 bine bir daire tutup nasıl geçineceğiz? Bu evin eşyalarını almak için bile 30 sene çalışmak zorundayız. Zengin olan arkadaşlarımız dillere destan düğünlerle evliliklerini yaparken bizlere de onları tebrik etmek düşüyor. Ülkemizde artık evlenmek de zenginlerin yapabileceği bir tören haline geldi. En ucuz bir salonun kirasını merak edenler, yatak odası, oturma odası, buzdolabı ve diğer eşyalarının en basitinden fiyatlarını çıkartırlarsa bizlerin içerisinde bulunduğu durum anlaşılır. Artık bazı arkadaşlarımız eşyalı tuttukları 1+1 evlerde yaşamaya başladılar. Sorunun kısa vadede en basit çözümü bu ancak düğün salonları konusunda da artık belediyeden olaya müdahale etmesini ve başka şehirlerde olan belediye düğün salonlarının Aksaray’da da halkın hizmetine sokulmasını istiyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversite Öğrencisi Hayatına Son VerdiÖnceki Haber

Üniversite Öğrencisi Hayatına Son Verdi

Milli Gururumuz ANKA Bilim Festivalinde SergilenecekSonraki Haber

Milli Gururumuz ANKA Bilim Festivalinde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar