Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Fırsatçılığın Cezası Katlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fırsatçılığın Cezası Katlanıyor
Gündemin değişmeyen konuları arasında yer alan fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında cezaların arttırılması için geçtiğimiz hafta Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise sunuldu.

Gündemin değişmeyen konuları arasında yer alan fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında cezaların arttırılması için geçtiğimiz hafta Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise sunuldu.

Vatandaşların en büyük sıkıntıları arasında yer alan ve ilgili bakanlıklarca sık sık denetim yapılan fahiş fiyat ve stokçuluk olayları ile ilgili yeni düzenlemeler yapılıyor. Yeni uygulamalar ile ilgili kanun değişikliği teklifi meclise sunulurken fahiş fiyatlarla ilgili en düşük cezanın bir milyona, stokçuluk ile ilgili en düşük cezanın 12 milyona çıkması bekleniyor. Özellikle gıda sektöründe yapılan fahiş fiyat ve stokçuluğun önüne geçmek için denetimlerin arttırılacağını ifade eden yetkililer yeni düzenlemeler ile caydırıcı önlemlerin alınacağını belirtti. Adil rekabet ortamının oluşturulması ve piyasada dengenin sağlanması noktasında yapılacak olan düzenlemelerin önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydeden yetkililer istikrarlı piyasa yapısının korunması için ceza uygulamalarının önem teşkil ettiğini vurguladı. Mal ve hizmetler konusunda fahiş fiyatların önüne geçmek için yapılan yeni uygulamaların gerekli olduğunu belirten vatandaşlar, cezaların arttırılmasının caydırıcı etkisi olacağını aktardı. Serbest rekabetin sağlanması konusunda idari para cezalarının etkisinin önemli olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Fahiş fiyat ve stokçuluk konusu bizlerin en çok mağduriyet yaşadığı konular arasında yer alıyor. Son zamanlarda denetimlerin arttırılması ile birlikte bu tür olaylar önlenmeye çalışılıyor. Ancak cezaların yeterli olmaması dolayısıyla fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlar bildiğini okumaya devam ediyordu. Meclise sunulan yeni düzenlemeye göre cezalar büyük oranda katlanarak arttırılacakmış. Cezaların arttırılması ile birlikte caydırıcı etkinin de artış göstereceğini düşünüyoruz. Özellikle gıda hizmeti veren işletimlerde sık sık karşılaştığımız fahiş fiyat ve stokçuluk durumlarına karşı yeni uygulanacak cezaların büyük öneminin olduğunu düşünüyoruz. Cezaların caydırıcı etkisi olması ile birlikte fırsatçılık yapan ve bizlere mağduriyet yaşatan kişiler hak ettiği cezayı almış olacak. İnşallah kısa sürede düzenlemeler kabul edilir ve uygulanmaya başlanır. Enflasyon bahanesi ile yapılan fahiş fiyatlar ve stokların da cezası kesilmiş olur. Hakkımızın fahiş fiyat ve stokçulukla yenmesine müsaade edilmemesi için denetimlerin de arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Denetim ve kontrollerin artması piyasa dengesinin sağlanmasına da olumlu yönde etki edecektir.” İfadelerini kullandılar. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer “Vatandaşlarımızın Güveninin Boşa Çıkarmayacağız”Önceki Haber

Başkan Dinçer “Vatandaşlarımızın Güvenin...

Düğün Anılarını Ölümsüzleştirmenin Bedeli 10 Bin LiraSonraki Haber

Düğün Anılarını Ölümsüzleştirmenin Bedel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar