Aksaray
DOLAR32.2742
EURO34.8111
ALTIN2408.9

Hastane Başsız Kaldı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastane Başsız Kaldı…
ASÜEAH (Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi) Başhekim Hüseyin Mutlu’nun yetersiz kaldığı gerekçesi ile görevden alınmasının ardından yeni bir Başhekim atanmaması nedeniyle başsız kaldı. AÜEAH deki başhekimlik görevi süresince hastanede etkili olamayan Başhekim Dr. Hüseyin Uslu yeni atandığı görevi ile terfi ettirilmiş oldu.

Hastaneyi yönetemediği için siyasiler tarafından görevinden alınan Dr. Hüseyin Mutu, yeni görev olarak Kamu Hastaneleri Başkanlığı’na atandı. Dr. Uslu bu atama ile bir hastaneyi yönetemediği gerekçesi alındığı görevin yerine tüm hastanelerin başına getirilmiş oldu.

Siyaset tarafından yapılan bu atama dillendirilmese de Sağlık Camiası içerisinde sessiz tepkilere neden oldu. Dr. Hüseyin Mutlu’nun görevden alınması ve hastanenin vekil başhekim ile yönetimin sürdürülmesi işlerin de tıkanmasına neden oldu. Durumun ne olacağı konusunda tereddüte düşen hastanedeki müdür ve yönetim kadrosunun yürümesi gereken işler konusunda çekingen davranmaları sağlık hizmetlerinin de aksamasına neden oluyor.

Doktorların çoğu hastalarının tedavisinde kullanılması gereken cihaz ve tıbbi malzemelerin eksikliği nedeni ile hastalarına tam hizmet veremezken, daha önce pandemi nedeni ile acil olanlar dışında ertelenen ya da yapılmayan ameliyatlar bu kez hastanedeki başıboşluk nedeni ile tıbbi cihaz ve malzeme eksikliği nedeni ile ya erteleniyor ya da yapılmıyor.

Sağlıktaki bu belirsizlik ve çekişme İktidar Partisi Milletvekili ile İktidar Partisi İl Yönetimi arasına da Karakedi girmesine neden oldu. Sağlık Müdürlüğü atamasında Ak Parti İl Başkanı ve yönetimin büyük bölümünün mevcut Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ’ın Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun görevine devam edecek demesine karşın yeniden atanmaması için açık tavır koymaları, Dr. Yeşildağ’ın sözleşmesinin yenilenmesi Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile teşkilatın arasında büyük bir buzdağı oluşmasına neden oldu.

Sağlıkta yaşanan bu belirsizlik ve hastanenin 100 Milyon Lirayı geçen borcu nedeni ile tıbbi cihaz ve malzeme alımı konusunda yaşanan sıkıntıların faturasını vatandaşın ödemesi ise çok büyük tepkilere neden oluyor.(Haber-H.Recep Turan)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenciyi Darp Eden Öğretmen Açığa AlındıÖnceki Haber

Öğrenciyi Darp Eden Öğretmen Açığa Alınd...

Zorlu Hava Koşullarına Karşı Mücadelemiz Devam EdiyorSonraki Haber

Zorlu Hava Koşullarına Karşı Mücadelemiz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar