Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Hastane Randevusunda Pazartesi Yeni Dönem Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastane Randevusunda Pazartesi Yeni Dönem Başlıyor
Sağlık bakanlığı tarafından randevu sürecinde sadakatsizliğin ortadan kaldırılması ve randevu bekleyen hastaların boş kapasiteleri kullanması amacıyla hizmete alınan onaylı randevu dönemi Pazartesi günü uygulamaya başlıyor.

Sağlık bakanlığı tarafından randevu sürecinde sadakatsizliğin ortadan kaldırılması ve randevu bekleyen hastaların boş kapasiteleri kullanması amacıyla hizmete alınan onaylı randevu dönemi Pazartesi günü uygulamaya başlıyor.

Sağlık hizmetleri konusunda yeni çalışmaların hayta geçirildiğini aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sistemi konusunda gelen talepler üzerine yani uygulamaların devreye alındığını ifade ederek hastane randevularında onay sürecinin başladığını kaydetti. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), telefon ve internet erişimi ile alınan hastane randevuları için artık onay döneminin olacağını belirten Bakan Koca, ertesi gün randevusu bulunan hastaların yeni onay uygulaması ile akşam saat 20.00’ye kadar randevusuna onay vereceğini veya gelemeyeceğini bildireceğini açıkladı. Onaylı randevu döneminin pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacağına dikkat çeken Koca, 65 yaş üstü hasta ile kanser hastalarının bu dönemde ayrıcalıklı gruplar arasında yer alacağını dile getirdi. Onaylı randevu döneminin hastaların beklentilerine büyük oranda cevap vereceğini kaydeden vatandaşlar uygulamaya başlayacak yeni hizmetin randevu sıkıntılarını gidereceğini söyledi. Randevu kapasitesinde yaşanan sorunların onaylı randevu döneminde çözüme kavuşabileceğini aktaran vatandaşlar süreç ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “Hastanelerden randevu alımı konusunda büyük sıkıntılar çekiyorduk ve bu sorunları her platformda dile getiriyorduk. Bakanlığımız çağrılarımıza kulak vererek randevu sisteminde yeniliklere imza attı. Onaylı randevu dönemi ile birlikte randevu alan hastalar randevusuna gelip gelemeyeceğini bir gün öncesinden kesinleştirmiş olacak. Böylece randevusuna gelemeyecek olan hastaların öncelikleri talep bırakmış hataların olacak. Pek çoğumuz farklı alanlarda randevu beklerken açılan boşlukları değerlendirmiş olacağız. Hizmet kapasitesinin artması bizlere olumlu olarak yansıyacaktır diye düşünüyoruz. Hem bizlerin randevu beklentisi karşılanmış olacak hem de zamanımız verimli kullanılmış olacak. Sağlık hizmetleri noktasında yapılan onaylı randevu sisteminin kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz.” İfadelerini kullandılar. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelsiz Merkez Tüm İhtiyaçlara Cevap VeriyorÖnceki Haber

Engelsiz Merkez Tüm İhtiyaçlara Cevap Ve...

Yüzlerce Kaçak Makaron KOM’un Gözünden KaçmadıSonraki Haber

Yüzlerce Kaçak Makaron KOM’un Gözünden K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar