Aksaray
DOLAR32.5032
EURO34.9746
ALTIN2438.7

Hayvanlar Belediye Koruması Altında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvanlar Belediye Koruması Altında
Aksaray Belediyesi yaklaşan kış mevsimi öncesi olumsuz hava koşullarında doğada yiyecek bulmakta zorlanan hayvanları unutmadı. Ekipler, şehrin muhtelif yerlerine kedi ve köpekler için mama ve yem bıraktı. Aksaray Belediyesinin Sokak hayvanları için yaptığı duyarlı davranış, vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı.

Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvan dostu belediyecilik örneği sergileyerek sokak hayvanların doğada kolay bulacakları noktalara yem ve mamalar bıraktı.

Kış mevsimi, sokaklarda yaşamak zorunda olan hayvanlar için çok kolay geçmiyor. Başlarını sokacak bir yuvaları olmadığı gibi her gün yemek bulabileceklerinin garantisi de yok Uzmanlara göre; kış aylarında kediler için 6 saat, köpekler için ise 17 saat ve daha fazla açlık hayati risk taşıyor. Bu saatlerin aşılması durumunda bu hayvanlar donarak hayatını kaybedebiliyor.

Aksaray Belediyesi Veteriner işleri Müdürlüğü aynı zamanda doğal yaşam alanlarında yaralanan ya da tedavi ihtiyacı olan sokak hayvanlarını rehabilitasyon merkezindeki uzman ekip tarafından tedavi ediliyor.

Sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçları ile ilgili Aksaray Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; “Aynı dünyayı paylaştığımız sokak hayvanlarımız için oluşturduğumuz sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde gerekli tedavileri yapılan hayvanlarımız doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Doğal yaşam alanlarında da oluşturduğumuz mama kaplarına düzenli olarak mama ve su bırakılıyor. Hayvan dostu Belediyecilik anlayışımız ile şehrimizde hiçbir canlıyı yaşama hakkından mahrum bırakmamanın gayreti içerisinde çalışıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dikkat! Kış Lastiği Cezası Lastikten Daha PahalıÖnceki Haber

Dikkat! Kış Lastiği Cezası Lastikten Dah...

“Önce Şu Yoksulluğa Bir Çare Bulun”Sonraki Haber

“Önce Şu Yoksulluğa Bir Çare Bulun”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar