Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

İlmekler Gelenekleri Yaşatmak İçin Atılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlmekler Gelenekleri Yaşatmak İçin Atılıyor
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile şehir genelinde yaygınlaştırılan Kadın Aktivite Merkezleri ve AKMEK Merkezlerinde dünyanın en kaliteli halıları üretiliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile şehir genelinde yaygınlaştırılan Kadın Aktivite Merkezleri ve AKMEK Merkezlerinde dünyanın en kaliteli halıları üretiliyor.

Kadın Aktivite Merkezleri ve AKMEK kurslarında kadınların sosyal hayata aktif katılım sağlaması, meslek sahibi olmaları ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları amacı ile yılın her döneminde birçok kurs düzenleniyor.

Her birbirinden farklı kursların düzenlendiği Kadın Aktivite merkezleri ve AKMEK merkezlerinde kursiyerlere yönelik şu kurslar düzenleniyor; halı dokuma, el çeyiz hazırlama, kâğıt rölyef, porselen boyama, Kurdele Nakış, giyim, geri dönüşüm, iğne oyası, takı tasarım, çini, kaligrafi, filografi, bilgisayar, butik pastane, seramik ve cam füzyon sanatı gibi birçok branşta eğitimler veriliyor. Bu eğitimleri alan kursiyerler hem meslek sahibi oluyorlar hem de ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Ürünlerin üretilme aşamasında kullanılacak birçok malzemede Kadın Aktivite Merkezi tarafından temin ediliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından hizmete sunulan Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde gerçekleştirilen Halı dokuma kurslarından 100’ün üzerinde kadın faydalanarak bu alanda usta öğretici oldu. Kadınların hem verimli zaman geçirme hem de aile yetenekleri ile ortaya çıkarttıkları el emeği göz nuru halıların pazarlanmasından elde edilen gelir kursiyerlere teslim ediliyor. Kursiyerler eğitim süreci içerisinde de gelir elde ederek aile ekonomilerine katkı sunuyor.

AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde yürütülen kurslarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Sosyal hayat içinde kadınların daha belirgin şekilde bulunmalarının gerektiğinin bilincinde olarak çalışıyoruz. Kadınlarımızın eğitimden siyasete, iş hayatından sosyal ve sanatsal etkinliklere daha fazla katılım sağlamalarını önemsiyoruz. Bunun içinde Kadın Aktivite Merkezlerimizin çok önemli rolü var. Kadınlarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için bu merkezlerde her şey düşünüldü. Kadın Aktive Merkezlerimiz sosyal, sportif, kültürel, mesleki anlamda gereksinim duyulan tüm donatılara sahiptir. Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezimizde düzenlediğimiz halı dokuma kursumuzla geleneksel Taşpınar Halımızın motiflerini ilmek ilmek işliyoruz. Kursiyerlerimizin ürettiği halılar rağbet görüyor.’’ Dedi. (Basın bülteni)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ Geleceğin Diş Hekimlerini YetiştirecekÖnceki Haber

ASÜ Geleceğin Diş Hekimlerini Yetiştirec...

ASÜ’lüler Gazze NöbetindeSonraki Haber

ASÜ’lüler Gazze Nöbetinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar