Aksaray
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

İMKON’dan İnşaatları Durdurun Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İMKON’dan İnşaatları Durdurun Çağrısı
Kısa adı İMKON olan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu artan maliyetlere tepki olarak 2 Eylül Perşembe gününden itibaren ülke genelindeki inşaatların durdurulması çağrısında bulundu.

Kısa adı İMKON olan inşaat müteahhitleri konfederasyonu son dönemde inşaat maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle boykot kararı aldı. Kendisine bağlı olan toplamda 120 binin üzerinde üyeye 2 Eylül Perşembe gününden itibaren inşaatları durdurun çağrısında bulunan İMKON son günlerde özellikle fiyatında yüzde 200’ün üzerinde artış olduğu iddia edilen çimento fiyatlarının kontrol altına alınmaması durumunda boykot kararı alacaklarını duyurmuş bu karara da Anadolu ve diğer illerdeki müteahhitlerden de tam destek gelmişti.

İMKON’un aldığı bu kararla ilgili Aksaray’daki müteahhitlerden şu ana kadar bir açıklama yapılmazken ilerleyen günlerde Aksaray’ın da boykota destek vermesi ile inşaat sektöründe çalışan işçilerin büyük mağduriyetler yaşamasından endişe ediliyor. Son yıllarda en fazla yatırımın yapıldığı inşaat sektöründe ne zaman sonuçlanacağı hesaplanamayan boykot kararının Aksaray’da da uygulanması sektör çalışanları adına tam bir felaket olur diyen inşaat işçileri boykot kararından haberdar olmadıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray son 15 yıldır inşaat alanında çok fazla yatırım aldı. Bu yatırımlar sayesinde gerek tedarikçiler gerekse bu sektörde çalışan işçilerden nakliyecilere kadar bir çok kişi evine ekmek götürdü. İnşaat çalışanları olarak yaz aylarında yani hava şartlarının elverdiği şartlarda çalışarak kışın yiyeceğimiz ekmeğin parasını bile bu süreçte biriktiriyoruz. Kış ayı yaklaşırken daha fazla çalışıp daha fazla birikim yapalım derken uygulanacak bir boykot gerçekten inşaat çalışanları için facia olur. Hepimiz güç kanaat geçimlerimizi sağlayan insanlarız. Evet bina maliyetleri artsa da müteahhitlerin de karları arttı. Kimse geçen seneki fiyata konut satmıyor. Gelen zam sonuçta müteahhide değil vatandaşa yansıyor” derken sektörde yatırım yapan bazı işadamları da açıklamalarında; “Elbette son yıllarda inşaat fiyatlarında bazı girdilerde anormal zamlar olmaya başladı. Bunun son günlerdeki lideri de çimento oldu. Ancak çimento fiyatı kadar Aksaray piyasası için arsa payları zaten piyasaya çimentonun 50 katı zarar verdi. Çevremizde yüzde 50 hatta yerine göre daha yukarılarda arsa payları ile inşaat başlayan insanlar var. Bu kişiler nedeniyle Aksaray’da bina maliyetleri diğer illerin 2 katından fazlaya çıkıyor. Çimentoya gelen zam arsa paylarının yanında devede kulak gibi kalıyor. Böyle devam edersek çimento fiyatları normal seviyelere çekilse bile bu paylar karşısında zaten batacağız. Artık emlakçılar ve işi bilmez müteahhitlerle bu arsa paylarını arttırmaktan bir vazgeçsinler. Bir inşaatta 10 daire yapıp 6’sını arsa sahibine veren müteahhit olduğunu duyuyoruz. Elbette bu 6 dairenin maliyeti de ister istemez diğer 4 dairenin üzerine eklenecek. Öyle olunca da Ankara,İstanbul’daki gibi 1 milyon rakamlarını duyacağız. Artık meslektaşlarımızdan yüksek bedellerle arsa almamalarını istiyoruz. Bu ekonomik koşullar,artan maliyetler ve arsa sahiplerinin artan beklentileri bizlerin büyük bölümünü boykot sürecine sokmuştu” dediler. (Haber:H.Recep Turan)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
6 Ayda Asfalt RekoruÖnceki Haber

6 Ayda Asfalt Rekoru

Fosseptik Çukuruna Düşen At İtfaiye Ekiplerince KurtarıldıSonraki Haber

Fosseptik Çukuruna Düşen At İtfaiye Ekip...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar