Aksaray
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlülere Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlülere Destek
Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü, engelli ve eski hükümlülere mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması için yapacakları projelere destekler verileceğini açıkladı. Açıklanan bilgilere göre engellilerin hazırlayacağı projelere 90 bin liraya kadar, eski hükümlülerin hazırlayacağı projelere ise 70 bin liraya kadar destek sağlanacak. İŞKUR, desteklerin Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından karşılanacağını bildirdi.

İŞKUR, verilecek desteğin amacının, engellilerin kendiişlerini kurmasına ve mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaları olduğunu ifade etti. Başvuru rehberine göre hazırlanan projelerin komisyon değerlendirmesinden sonra destekleneceğini belirten İŞKUR, desteklerden kimlerin yararlanabileceği konusunda resmi hesaplarından ve müdürlüklerinden bilgi alınabileceğini kaydetti.

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engellilerin proje başvurularını, 09 Aralık saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapmaları gerektiğini ifade etti. Öte yandan il müdürlüğü veya hizmet merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvurularının kabul edilmeyeceği belirtildi. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 09 Aralık 2022 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edebileceği açıklandı. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmesi gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu TamamlandıÖnceki Haber

Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu Tamam...

Aranan Şahıs Çevirmede YakalandıSonraki Haber

Aranan Şahıs Çevirmede Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar