Aksaray
DOLAR32.5858
EURO34.7578
ALTIN2492.8

“Kangren Olan Kolu Keseceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kangren Olan Kolu Keseceğiz”
CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve beraberindeki heyet Merkez’de esnafı ziyaret edip dertlerini dinlemeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cansu Bülbül, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Aksaray Minarecik Mahallesinde esnaf ve vatandaşları gezdi.

Merkez İlçe’de ziyaret ettikleri esnafın sorunlarını dinleyen CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’e esnaf sorunlarını “Gidişat kötü daha da kötü olacak durumumuz hiç iyi değil. Çok zor düzelmesi çünkü eksideki bir ülke eksiden çıkarmak da çok zor. Kangren olan kolu keseceğiz inşallah. Önce kötüleri temizleyelim sonra iyilik zamanı” diyerek anlattı.

“Bakın burada esnaf ne diyor, esnafın sesine kulak verin! Böyle devam ederse birçok esnaf kapatacağını söylüyor” diyerek esnafın içinde bulunduğu durumu özetleyen İl Başkanı Ertürk ziyaret ettiği bir kırtasiyecinin içler acısı durumunu, esnafın kendisinden dinledi.

“ETİKETE YANSITAMIYORUZ”

Ekonomik kriz nedeniyle art arda gelen zamları etiketlere yansıtmakta zorlandıklarını söyleyen Kırtasiye esnafı “Gelen giden yok, akşama kadar bekliyoruz. Dün valiz sipariş verecektim, geçen sene 450 liraya aldığım valiz şu anda bin 750 lira. O yüzden satma taraftarı değilim. 22.5 liraya sattığımız A4 kağıdı, 110 lira. Şimdi oturduk televizyon izliyoruz. Herkes iyi diyor, iyi demek için diyorlar maalesef” dedi.

ESNAF ARADA KALDI

Alışveriş için gelen vatandaşla da dükkan sahibiyle de ekonomik kriz nedeniyle bir çok sorun yaşadıklarını söyleyen Kırtasiye Esnafı “Az önce arkadaşın biri 20 liraya kalem sordu, ki ben çoğu fiyatı güncellemedim ‘Ne yapıyorsunuz ya, kafanıza göre fiyat veriyorsunuz’ dedi. ‘Kardeşim baştan başla, sonuna kadar git bakalım etiketsiz ürünüm var mı?’ Dedim o fiyat geçen senenin fiyatı. Ne yapacağız vallahi bilmiyorum. Kiralar bir yandan sıkıştırıyor, iş olmuyor bir taraftan, baya küçülme oldu. İnşallah düzelir ama benim hiç umudum yok.  Dükkan sahibimiz geldi dedim ki abi durum böyle böyle oturuyoruz akşama kadar iş yapamıyorum dedim. ‘Tamam ben sana güveniyorum, sen dürüst bir adamsın’ dedi.  Aşağıda giderken işte Bilboardlardan görmüş işte ‘A belediye esnafın kirasını ödüyor’. İçeride müşterim var abi adam bir geldi demediğini bırakmadı. ‘Bilboardlarda gördüm de sizin kirayı belediye ödemiş’ diyor. Yani o durumdayız. Bu dönem çoğu esnafı götürür Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortaköy Yolu Yeniden BaşlıyorÖnceki Haber

Ortaköy Yolu Yeniden Başlıyor

Yayalar da Dertli, Sürücüler de!Sonraki Haber

Yayalar da Dertli, Sürücüler de!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar